Asiakastieto Group förvärvar Proff och expanderar i Norge och Danmark

Pressmeddelande maj 20, 2019 08:45

Asiakastieto Group förvärvar Proff från Eniro i Norge, Danmark och Sverige. Asiakastieto Group driver sen tidigare Sveriges marknadsledande webbplats för företagsinformation Allabolag.se och tillsammans med Proff stärker man nu position i hela Norden.

Det finska bolaget Asiakastieto Group, där även UC AB ingår på den svenska marknaden, förvärvar nu Proff. Syftet med affären är att ytterligare stärka positionen som marknadens ledande aktör inom affärsinformation samt stärka Asiakastieto Groups nordiska position. Asiakastieto Group förvärvade tidigare i år Solidinfo.SE i Sverige.

- Jag är oerhört glad och stolt att åter igen få möjligheten att öka vår digitala närvaro på den nordiska marknaden med ännu ett lyckat förvärv. Vi har sedan tidigare lång erfarenhet av liknande tjänster på den svenska marknaden i form av allabolag.se och på den finska marknaden med asiakastieto.fi/yritykset. Tillsammans med Proffs erfarenhet av de övriga nordiska länderna kommer samtliga webbplatser nu att kunna utvecklas ytterligare och genom vår skalbara affärsmodell har vi möjlighet att skapa positiva synergier, kommenterar Siri Bengtsson, affärsområdeschef för Asiakastieto Groups tjänster mot SME och konsumentmarknaden i Norden.

- Detta är ett strategiskt förvärv som innebär att våra kunder nu kan nå oss online för att ta del av våra tjänster över hela Norden, avslutar Siri Bengtsson.

Förvärvet av Proff i Norge, Sverige och Danmark från dess tidigare ägare Eniro, innebär att Asiakastieto Group växer med ytterligare 60 medarbetare. Förvärvet väntas vara genomfört den 1 juli 2019.

För mer finansiell information kring förvärvet, besök: https://investors.asiakastieto.fi/releases/

För mer information:

Siri Bengtsson
Director
SME and Consumers
+46 70 467 56 11

Anders Hugosson
Deputy CEO
Asiakastieto Group
+46 73 914 84 99

Investor relations
Pia Katia
pia.katila@asiakastieto.fi
+358 50 347 0473