Om UC

Vi är UC. Sveriges ledande affärs- och kreditinformationsföretag. Vi samlar in och förädlar information så att den kan användas för att företag och privatpersoner ska kunna ta säkrare affärsbeslut. Säkrare affärsbeslut leder till att våra kunder kan växa. Och ju mer de växer, desto större kan de drömma.

Sedan 1977 erbjuder vi miljontals kunder beslutsunderlag genom förädlad affärsinformation och kompletta kreditupplysningar. Våra kunder är både företag, offentlig sektor och privatpersoner. UC-koncernen består av UC Affärsfakta AB och UC Affärsinformation AB. Tillsammans samverkar våra bolag för synergier som ger smartare tjänster och större fördelar för kunden. Samtliga med målet att skapa säkrare affärsbeslut och större drömmar.

UC omsätter cirka 700 miljoner kronor och har drygt 300 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro och Östersund.

Vår affärsidé

Vi samlar in, förädlar och paketerar ett unikt utbud av affärsinformation för att öka privatpersoners och företags möjligheter att ta säkrare affärsbeslut.

Vår mission

Vi möjliggör säkrare affärsbeslut.

Vår vision

Vi är delaktiga i alla affärsbeslut.

Stolt 40-åring

Den 27 april 1977 tog vi vår första kreditupplysning. Sedan dess har vi utvecklats i takt med att samhälle och omvärld har förändrats. Vi har genom åren vuxit och breddat vårt erbjudande. Och vi har inte fått någon 40-årskris. Tvärtom. Vi är enormt stolta och glada över att befinna oss mitt i livet, med hög utvecklingstakt och flera nya bra tjänster på gång för dig som kund.

UC 40 år 2017!

Några milstolpar i vår historia

Det har varit och är en spännande resa mitt i teknikutvecklingen och vi summerar vår 40-åriga historia på fem minuter, kolla in!

UC-koncernen i siffror

  • UC har fyra huvudägare; Nordea, SEB, Handelsbanken och Swedbank
  • Vi har kontor i fem städer; Stockholm, Malmö, Göteborg, Östersund och Örebro
  • Omsättningen år 2015 var cirka 700 MKR
  • Vi är över 300 medarbetare inom koncernen
  • Antalet kunder uppgår till cirka 500 000
  • Organisationsnumret är 556137-5113