Om UC

Vi är UC. Sveriges ledande affärs- och kreditinformationsföretag. Vi samlar in och förädlar information så att den kan användas för att företag och privatpersoner ska kunna ta intelligenta beslut enkelt. Intelligenta beslut leder till att våra kunder kan växa. Och ju mer de växer, desto större kan de drömma.

Sedan 1977 erbjuder vi miljontals kunder beslutsunderlag av förädlad affärs- och kreditinformation via digitala och innovativa tjänster. Våra kunder är både företag, offentlig sektor och privatpersoner. UC-koncernen består av UC AB, UC Affärsfakta AB och UC Affärsinformation AB.

Sedan juli 2018 är UC-koncernen en del av Asiakastieto Group Plc. Asiakastieto Group Plc omsätter SEK 1,3 miljarder och har 500 medarbetare på sju orter i Sverige och i Finland.

Vår mission:

Vi tillhandahåller informationstjänster för intelligenta beslut. Vår information skapar hög transparens och förtroende i vårt samhälle. 

Vår vision:

Intelligenta beslut enkelt

UC 40 år 2017!

Några milstolpar i vår historia

Det har varit och är en spännande resa mitt i teknikutvecklingen och vi summerar vår 40-åriga historia på fem minuter, kolla in!

UC-koncernen i siffror

  • Vi hjälper över 500 000 kunder dagligen
  • Över 2 miljoner besöker våra webbplatser uc.se, minuc.se och allabolag.se varje månad
  • Vi är 300 medarbetare i fem städer; Stockholm, Malmö, Göteborg, Östersund och Örebro
  • UC AB har organisationsnummer 55 61 37-5113
  • UC-koncernen ingår sedan juli 2018 i finska Asiakastieto Group Plc. Omsättningen är 1,3 miljarder kronor.