Kreditupplysning på företag

Säkrare affärer med UC företagsupplysningar

Tjej gör en kreditupplysning på ett företag

Kreditupplysningar på företag gör du med UCs företagsupplysning, som kontrollerar kundens kreditvärdighet och sannolikheten för att du ska kunna få betalt. En företagsupplysning är en kreditupplysning på ett företag och ett bra underlag för att välja rätt kunder.

 • Minska onödiga kreditförluster
 • Gör säkrare och bättre affärsbeslut
 • Du kan även automatisera din kreditgivning med UCs integrerade lösningar

Köp företagsupplysning online

UC-Premium_Round_Splash-Nyhet!_370x370.pngNu kan du få vår bästa företagsupplysning någonsin!

Du har väl inte missat vår nya och mest omfattande företagsupplysning UC Premium?

Perfekt för dig som dagligen jobbar med kreditprocesser och som vill kontrollera verklig huvudman i de bolag du gör affärer med. Dessutom är UC Premium extra bra när du jobbar aktivt med att minimera dina kreditförluster och vill förhindra kreditbedrägerier.

UC Premium innehåller precis som Företagsupplysning Standard bland annat styrelsefakta, bokslut och nyckeltal, betalningsanmärkningar, senaste frågor hos UC, koncernrelationer och skuldsaldo. Givetvis ingår även riskklass, riskprognos och rekommenderad kreditlimit.

Våra olika typer av kreditupplysningar på företag

Vi erbjuder flera olika varianter av kreditinformation – allt för att du ska kunna hitta en typ som passar dig perfekt. Se översikten över våra företagsupplysningar (PDF) här!

Företagsupplysning Premium

UCs mest omfattande kreditupplysning som hjälper dig att hålla koll på dina kunder genom en automatisk slagning mot tjänsten UC Detekt, för att upptäcka om ett företag används i syfte att bedra ditt bolag. Precis som Företagsupplysning Standard, innehåller den bland annat styrelsefakta, bokslut och nyckeltal, betalningsanmärkningar, senaste frågor hos UC, koncernrelationer och skuldsaldo. Givetvis ingår riskklass, riskprognos och uppskattad kreditgräns (kreditlimit).


Företagsupplysning Standard

En komplett kreditupplysning med bland annat styrelsefakta, bokslut och nyckeltal, betalningsanmärkningar, senaste frågor hos UC, koncernrelationer och skuldsaldo. Givetvis ingår riskklass, riskprognos och uppskattad kreditgräns (kreditlimit).

Se exempel på UC företagsupplysning Standard (PDF)

 

Företagsupplysning Mini

En mindre omfattande kreditupplysning än Standard, som innehåller riskklass, riskprognos och uppskattad kreditgräns (kreditlimit), viss boksluts- och styrelseinformation, betalningsanmärkningar och skuldsaldo.

Se exempel på UC företagsupplysning Mini (PDF)

 

Företagsupplysning Risk

Här ingår endast ett kreditomdöme med riskklass, riskprognos och uppskattad kreditgräns (kreditlimit).

Se exempel på UC företagsupplysning Risk (PDF)

 

Företagsupplysning Mikro

För en enklare kontroll av ett företag kan du välja Mikro, då ingår kontaktinformation, betalningsanmärkningar och skuldsaldo. Notera att på Mikro ingår inte något kreditomdöme. 

Se exempel på UC företagsupplysning Mikro (PDF)

 

Internationell företagsupplysning 

Inom Norden finns företagsupplysningarna på samma nivåer som ovan. Vi kan även erbjuda upplysningar online i de flesta länder i Europa, däremot varierar informationen du kan få mellan olika länder då vi samarbetar med kreditupplysningsföretag på plats i respektive land.

Se exempel på UCs standardupplysning på finskt företag (PDF)

Se exempel på UCs standardupplysning på danskt företag (PDF)

Se alla varianter Stäng

Hur kan du köpa våra upplysningar?

Beroende på dina behov har vi olika lösningar – allt från en enda upplysning till helhetslösningar för dig som arbetar med kreditprocessen. Nedan ser du våra olika alternativ. Självfallet kan vi också hjälpa dig hitta bästa alternativet för ditt företag.

Om du omsätter under 150 MSEK

Via vår webbtjänst

UC Direkt är en upplysningstjänst anpassad till företag med behov av snabba, enkla och tydliga besked.

 • Vi anpassar tjänsten efter dina behov som kund.
 • När du behöver ett begränsat antal upplysningar per år.
 • Önskar du fler upplysningar, vänligen kontakta oss på sales@uc.se
Mer om UC Direkt

Om du omsätter över 150 MSEK

Via webbplats eller integrerat

Integrera med ditt egna affärssystem.

 • Alltid korrekt information direkt in i ditt affärssystem
 • Effektivisera dina rutiner och kreditprocesser
 • Du slipper växla mellan olika system
 • Här kan du hämta kundavtal

Volymuttag

Utifrån dina behov

När du behöver information på en större grupp företag.

 • Effektivare inhämtning av data vid analyser och uppdateringar
 • För att effektivisera hela processen åt dig
 • Vi skräddarsyr informationen efter ert behov
 • Här kan du hämta kundavtal

Vad innehåller en upplysning?

Eftersom kunder finns i alla branscher och storlekar finns våra upplysningar med olika omfattningar på informationen. I de flesta varianter av våra upplysningar ingår:

Trafikljuset

Grönt, gult eller rött – trafikljuset i företagsupplysningen ger dig en snabb och tydlig indikation om du bör säga ja eller inte till kunden.

Riskklass och riskprognos

Riskklass och riskprognos beräknar risken för att ett företag hamnar i ekonomiska svårigheter inom de kommande 12 månaderna. Riskklassen hjälper dig att avgöra om prognosen är hög eller låg. Vi baserar beräkningen på information som bland annat bokslut, styrelse/delägare, betalningsanmärkningar, storlek och ålder.

Läs mer om innehållet i våra upplysningar Stäng

Internationella företagsupplysningar

Inom Norden finns företagsupplysningarna på samma nivåer som ovan. Vi kan även erbjuda upplysningar i de flesta länder i Europa, däremot varierar informationen du kan få mellan olika länder då vi samarbetar med analysföretag på plats i respektive land. 

Läs mer om internationella upplysningar

Läs mer Stäng

Tilläggstjänster

Vi erbjuder flera tilläggstjänster som passar utmärkt för dig som använder stora mängder upplysningar.

Lagring

UC lagrar dina beställda upplysningar åt dig så du enkelt och snabbt kan hämta och få översiktsbilder eller detaljer. Exempelvis för att se under vilka omständigheter vissa krediter beviljades tidigare. De ligger säkert och skyddat hos UC utan risk för obehörig åtkomst, du bestämmer själv vilka behörighetsnivåer som styr vilka upplysningar en handläggare får tillgång till.
Kontakta oss så berättar vi mer!

Automatiserade kreditbeslut

Automatiserade kreditbeslut hjälper dig att fatta beslut snabbt och effektivt. Tjänsten baseras på kreditregelverk med scorekort och policyregler som utformas efter ditt företags behov. 

Läs mer om Automatiserade kreditbeslut

Betalningsförmåga Företag

Du en heltäckande bild av svenska företags betalningsförmåga. Vårt unika score prognostiserar hur företag betalar framtida fakturor och med hjälp av ett avancerat analysverktyg ser du riskspridningen på din portfölj. 

Läs mer om Betalningsförmåga Företag

Läs mer Stäng

Kontakta mig!