Förhindra bedrägerier

Skydda ditt företag och dina kunder mot bedrägeri

Säkerställ din affär genom att ta kontroll över ditt företags uppgifter och vem du gör affärer med. UC hjälper dig med skydd för bedrägeri och bolagskapning, så du kan känna dig tryggare och göra säkrare affärer – på kort och på lång sikt.

Kontakta oss

Skydda dig mot bedrägerier och undvik finansiella förluster

Kostnaderna för företagsbedrägerier överstiger 55 miljarder kronor per år

Har du eller ditt företag utsatts för bedrägerier? Då är du inte ensam! Enligt BRÅ anmäldes hela 195 929 bedrägeribrott i Sverige under 2022, vilket betyder ett bedrägeribrott var tredje minut. UC erbjuder tjänster som hjälper dig att proaktivt arbeta för att identifiera och förhindra bedrägerier så att du kan minska risken för kreditförluster.

Med våra lösningar kan du implementera effektiva strategier för att bekämpa bedrägerier och skydda både dina kunder och ditt eget företags tillgångar och intäkter. Genom att införa förebyggande åtgärder kan ditt företag förbättra sina interna kontroller och styrningssystem, och vara compliant i sina regelefterlevnadsprocesser.

Vi kan hjälpa dig med

Fördelarna med att bevaka händelser

Ett viktigt steg i att skydda dig mot bedrägerier är att läsa in, förstå och tolka varningssignaler som flaggar för om ett företag används som täckmantel för att lura till sig varor eller pengar.

Med vår tjänst Håll koll får du ett meddelande via e-post när vi registrerar en förändring på ditt företag. Du kan undvika obehagliga överraskningar och agera på eventuellt felaktiga uppgifter för att ge en korrekt bild av ditt företag.

Vi hjälper även dig som privatperson med kunskap och kontroll över din privatekonomi. Med UC ID-Skydd meddelar vi dig när din kreditupplysning hos UC ändras. Blir du ID-kapad hjälper vi dig – dygnet runt!

22951

Undvik onödiga kreditförluster

Med UCs uppföljningstjänst kan du även bevaka händelser som inte bara är till för att undvika kreditförluster. Du kan använda tjänsten till att effektivisera och minska manuell hantering av exempelvis återköp av befintliga kunder: istället för att behöva göra en manuell kontroll kan uppdatering av ny information från bevakningen ta bort all manuell hantering och effektivisera arbetet i köpprocessen.

Bevakning av utländska företag

Vi kan även erbjuda bevakning av händelser som sker i företag utomlands. De länder vi kan erbjuda idag, förutom Sverige, är bland annat Danmark, Finland och Norge. Kontakta oss för att veta mer om vilka nordiska och europeiska länder vi erbjuder. 

13956

Kontakt

Prata med någon av våra experter för att få veta mer

Vill du veta mer? Fyll i dina uppgifter så hör en av våra experter av sig till dig.

Dina kontaktuppgifter