Förhindra bedrägerier

Skydda ditt företag och dina kunder mot bedrägeri

Säkerställ din affär genom att ta kontroll över ditt företags uppgifter och vem du gör affärer med. UC hjälper dig med skydd för bedrägeri och bolagskapning, så du kan känna dig tryggare och göra säkrare affärer – på kort och på lång sikt.

Kontakta oss

Skydda dig mot bedrägerier och undvik finansiella förluster

Kostnaderna för företagsbedrägerier överstiger 55 miljarder kronor per år

Har du eller ditt företag utsatts för bedrägerier? Då är du inte ensam! Enligt BRÅ anmäldes hela 195 929 bedrägeribrott i Sverige under 2022, vilket betyder ett bedrägeribrott var tredje minut. UC erbjuder tjänster som hjälper dig att proaktivt arbeta för att identifiera och förhindra bedrägerier så att du kan minska risken för kreditförluster.

Med våra lösningar kan du implementera effektiva strategier för att bekämpa bedrägerier och skydda både dina kunder och ditt eget företags tillgångar och intäkter. Genom att införa förebyggande åtgärder kan ditt företag förbättra sina interna kontroller och styrningssystem, och vara compliant i sina regelefterlevnadsprocesser.

Dessutom hjälper vi även privatpersoner med kunskap och att ta kontroll över sin privatekonomi.

Vad vi erbjuder

Skydda ditt företag mot bedrägerier

Bedrägerier sker genom en lång kedja av händelser som slutligen leder fram till bedrägeriförsöket. Därför samarbetar vi med Sveriges viktigaste kreditgivare som förser oss med sina erfarenheter kring bedrägliga mönster.

Få koll på dina kunder
UC Detekt är tilläggstjänsten till våra företagsupplysningar som hittar och flaggar för incidenter som kan tyda på bedrägligt beteende. Dessutom använder vi Svensk Handels Varningslista, något som vi är ensamma om för tjänster som hjälper till att förhindra bedrägerier.

Håll koll på dina uppgifter
Vilken information finns registrerad på ditt företag? Med UC Håll Koll får du e-post varje gång någon uppgift om ditt företag förändras.

  • Upptäck förändrad kreditvärdighet och andra eventuella felaktigheter
  • Få besked när ny uppgift registreras på ditt företag
  • Agera snabbt vid felaktigheter

 

22475

För dig som privatperson

Visste du att enligt Brottförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda bedrägeribrott ökat med 26% under de senaste tio åren. UC erbjuder flera tjänster, för dig som privatperson, som skyddar mot bedrägerier:

  • UC ID-skydd. Med UC ID-Skydd meddelar vi dig när din kreditupplysning hos UC ändras. Blir du ID-kapad hjälper vi dig – dygnet runt!
  • Förlustanmälan. Om du förlorat ditt ID-kort, körkort eller pass bör du anmäla det direkt till oss på UC. Då minskar risken för dig att bli utsatt för bedrägerier.
  • Bedrägerispärr. Med en bedrägerispärr kan du som redan utsatts för bedrägeri eller en identitetsstöld få skydd. Genom att spärra din kreditupplysning hos UC försvårar du för nya bedrägerier. Spärra din kreditupplysning kostnadsfritt. En enkel åtgärd som ger bra skydd.
22473

Kontakt

Prata med någon av våra experter för att få veta mer

Vill du veta mer? Fyll i dina uppgifter så hör en av våra experter av sig till dig.

Dina kontaktuppgifter