VIKTIG INFORMATION

Flera av våra tjänster på UC.se fungerar nu återigen som de ska och vår förhoppning är att samtliga tjänster kommer att fungera inom kort. Vi tackar för ert tålamod. Vår leverantör jobbar på att åtgärda detta så fort som möjligt. För mer information, läs detta pressmeddelande.

Förhindra bedrägerier

Håll koll på ditt företag och dina kunder

Enligt  Brottsförebyggande rådet* har antalet anmälda bedrägeribrott mer än tredubblats under de senaste tio åren. Vi har flera tjänster som hjälper dig att skydda dig mot bedrägerier och bolagskapning. Vi hjälper dig att:

 • Göra säkrare affärer
 • Minska kreditförluster orsakade av bedrägerier
 • Säkerställa att kunder inte finns med på Svensk Handels Varningslista**
 • Skydda dig mot bolagskapning
 • Säkerställa att du har kontroll över ditt företag

*Statistik från Brottsförebyggande rådet
**Svensk Handels Varningslista

Så här gör brottslingarna

Målet för brottslingen är att med hjälp av aktiebolag bygga upp en trovärdig fasad och sen lura till sig kapitalvaror på kredit som de i sin tur tjänar pengar på att sälja vidare. De lägger all kraft – ofta under en lång tid – på att bygga upp en trovärdig fasad och varför skulle en säljare inte ge kredit till ett företag med bra kreditomdöme och avsaknad av betalningsanmärkningar?

Läs vidare Stäng

Så här kan du skydda dig

Ett viktigt steg i att skydda dig mot bedrägerier är att läsa in, förstå och tolka varningssignaler som flaggar för om ett företag används som täckmantel för att lura till sig varor eller pengar. Detta kan du göra genom att använda UC Detekt, en tilläggstjänst till våra företagsupplysningar. Med hjälp av tjänsten får du snabbt signaler om vi identifierar en risk för bedrägligt beteende när du tar en kreditupplysning.

Det är relativt enkelt för brottslingar att kapa bolag i Sverige – vem som helst kan skicka in en bolagsändring till Bolagsverket, sätta en målvakt som företrädare och sedan ta lån. För att skydda ditt aktiebolag mot bolagskapning är vår tjänst Håll Koll en klok åtgärd. Då får du e-post varje gång någon uppgift om ditt företag ändras. 

Läs vidare Stäng

Bevaka egna företagsuppgifter

Håll koll på dina uppgifter

Vilken information finns registrerad på ditt företag? Med UC Håll Koll får du e-post varje gång någon uppgift om ditt företag förändras.

 • Upptäck förändrad kreditvärdighet och andra eventuella felaktigheter
 • Få besked när ny uppgift registreras på ditt företag
 • Agera snabbt vid felaktigheter
Mer om UC Håll Koll

Minska B2B-bedrägerier med upp till 80%

Håll koll på dina kunder

UC Detekt är en tilläggstjänst till våra företagsupplysningar som hjälper dig att upptäcka när ett företag används i syfte att lura ditt företag.

 • I den långa kedjan av händelser som leder fram till bedrägeriförsöket, hittar vi och flaggar för incidenter som kan tyda på bedrägligt beteende
Mer om UC Detekt

"
"Våra analyser visar att du kan förhindra upp till 80 procent av alla bedrägerier som sker inom B2B-segmentet genom att använda dig av vår tjänst UC Detekt"
"

Kontakta mig

För dig som privatperson

Vi hjälper även dig som privatperson med kunskap och kontroll över din privatekonomi.

 • UC ID-skydd
  Med UC ID-Skydd meddelar vi dig när din kreditupplysning hos UC ändras. Blir du ID-kapad hjälper vi dig – dygnet runt!
 • Kreditkollen
  Med Kreditkollen ser du ditt eget kreditbetyg, som mäter din kreditvärdighet och fungerar som en temperaturmätare på din ekonomi.
 • Förlustanmälan
  Om du förlorat ditt ID-kort, körkort eller pass bör du anmäla det direkt till oss på UC. Då minskar risken för dig att bli utsatt för bedrägerier.
 • Bedrägerispärr
  Med en bedrägerispärr kan du som redan utsatts för bedrägeri eller en identitetsstöld få skydd. Genom att spärra din kreditupplysning hos UC försvårar du för nya bedrägerier. Spärra din kreditupplysning kostnadsfritt. En enkel åtgärd som ger bra skydd.