Enklare att kontrollera verklig huvudman och firmatecknare

2018-12-03

Behöver du hjälp med att kontrollera vem du gör affärer med? Nu kan vi äntligen underlätta detta för dig. Att uppge verklig huvudman är numera ett lagkrav för de flesta svenska företag och viktigt för att förhindra penningtvätt. 

Genom vår alldeles nya tjänst UC Beneficial Owner (verklig huvudman) får du tillgång till Bolagsverkets register över verkliga huvudmän. Du får namn och personnummer, hur stor andel av företaget personen kontrollerar och vilken typ av kontroll det handlar om. Här kan du läsa mer om tjänsten om du är nyfiken.

För en tid sedan lanserade vi även tjänsten UC Signatory Check (firmatecknare) som gör att du snabbt och säkert får svar om den person som skriver under till exempel ett avtal för ett företag har rätten att göra det så kallad firmatecknare. Om den personen verkligen är firmatecknare eller inte. Tjänsten bidrar även till ökad säkerhet och kostnadsbesparingar då risken för manuella fel minskas och flöden kan automatiseras. Här kan du läsa mer om denna tjänst.

I bägge fallen hämtas informationen i realtid från Bolagsverket. API:et levereras i strukturerad form så du enkelt kan bygga in tjänsten i dina egna digitala processer.

Gabriella Göransson

VD UC AB

Med expertis inom kreditgivningsfrågor brinner Gabriella extra mycket för effektiva processer. Förutom jobb och familj sätter god mat, vänner och resor guldkant på hennes tillvaro. Här bloggar hon om vad som händer i kreditinformationsvärlden, både hos oss men i stort. Hon är även duktig på trender inom bedrägerier och delar med sig av sitt stora kunnande.