UC Risk Blanco främjar seriösa kreditgivare

2018-10-25

Vi på UC erbjuder ett score speciellt framtaget för blancolån, UC Risk Blanco. Tjänsten hjälper kreditgivare till en säker kreditgivning och bidrar till en ännu mer pricksäker kreditbedömning av blancolån. Vi har fått en pratstund med Henrik Bondesson, som är produktägare för UC Risk Blanco, och bett honom svara på några frågor.

Hur kommer det sig att UC erbjuder den här tjänsten?

Vi har länge sett att blancolånen ökar och vi vill förse kreditgivare med vårt nya blancoscore för att främja en seriös kreditgivning. Våra befintliga riskmodeller fungerar väldigt bra, men för de kreditgivare som ger blancolån och därmed tar en högre risk är det nya scoret efterfrågat och också en naturlig vidareutveckling av vårt erbjudande.


Varför ska man använda UC Risk Blanco?

- De analyser som vi redan gjort tillsammans med ett antal kreditgivare visar på tydliga förbättringar i att sortera kreditansökningar från låg till hög risk, vilket leder till att man kan höja beviljningsgraden utan att öka risken.

- Dessutom kan man använda UC Risk Blanco för att sätta en riskbaserad ränta. Det bidrar till att man som kreditgivare kan ge sin kund bästa möjliga erbjudande och även minska risken för förtidslösen.

Om man är intresserad av att veta mer om tjänsten, hur går man till väga då?

Man kan kontakta mig på henrik.bondesson@uc.se eller någon av mina kollegor genom att skicka en förfrågan till sales@uc.se.

Läs också min kollega Gabriella Göranssons blogginlägg om tjänsten här! 

Publicerad 25 oktober 2018.