Varför syns utslaget eller noteringen om utmätningsförsök skuld obetald när jag fått sekretess på betalningsföreläggandet?

Antal svar 6

En skuld som ligger för indrivning hos Kronofogden kan under vissa förutsättningar få sekretess, för vidare information se: När sekretessbeläggs en betalningsanmärkning?

Skulder till privatpersoner och företag fastställs hos Kronofogden genom ett utslag i betalningsföreläggande. Detta utslag kan aldrig få sekretess, vilket innebär att uppgiften om att Kronofogden fastställt att du har en skuld kommer att finnas kvar som en offentlig uppgift hos Kronofogden och betalningsanmärkningen som uppkommit på grund av utslaget kommer att kvarstå i vårt register även om betalningsföreläggandet sekretessbelagts.

Notering om utmätningsförsök skuld obetald uppstår i vårt register när Kronofogden upprättar en så kallad utredningsrapport. Denna utredningsrapport kan aldrig bli sekretessbelagd och uppgiften kommer att kvarstå i vårt register även om betalningsföreläggandet fått sekretess.

Följande uppgifter kan aldrig få sekretess:

  • Utslag (i mål om betalningsföreläggande och handräckning)
  • Kronofogdens utredningsrapport (hos UC benämnt som utmätningsförsök skuld obetald)
  • När flera skulder lämnas in för indrivning samtidigt

Var det här svaret till hjälp?

Vad tråkigt

Vår kundtjänst hjälper dig gärna med dina frågor, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort.

*This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.