GDPR är här och så behandlar vi information om dig

2018-05-25

I dag träder GDPR i kraft. Med tanke på detta vill jag passa på att påminna om våra integritetspolicys för våra olika verksamheter, moderföretag, dotterbolag, webbplatser och produkter och tjänster. Är du företagskund eller privatkund till oss så har du redan fått utskick med information om våra uppdaterade villkor, avtal och våra integritetspolicys.

UC-koncernens roll är att samla in, förädla och tillhandahålla information och tjänster på ett säkert och bra sätt. Den verksamhet som bedrivs inom UC gynnar många olika intressenter och är till nytta för flera av samhällets olika aktörer. Vår verksamhet styrs därmed också av flera olika lagstiftningar, där så klart den nya Dataskyddsförordningen och Kreditupplysningslagen är tongivande.

En viktig del i skyddet är att vi vill informera dig om de behandlingar som utförs. Därför beskriver vi i våra integritetspolicys vilka syften vi har med informationsbehandlingen, vilken rättslig grund som föreligger i de olika fallen, vilken information vi behandlar, vem som tar del av informationen, när den gallras samt vilka rättigheter du har som registrerad. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till vår kundservice.

Här hittar du länkarna till våra integritetspolicys:

UC.se

Allabolag.se

Minuc.se

Har du frågor om våra kreditupplysningar så kan du läsa mer här:

UC.se/upplysningskopian

 

Hälsningar Victoria