Följ ditt UC-score

Med hjälp av Kreditkollen

Vad behöver du hjälp med?

Bromsa utlåningen till redan utsatta

Nytt blogginlägg!

I helgen publicerades en debattartikel i SvD där vi pratar om problemet med överskuldsättning i samhället. Vi på UC anser att det krävs politiska åtgärder för att göra det mindre attraktivt att låna ut pengar till personer som har hög risk att inte kunna betala tillbaka. Och att Finansinspektionens förslag om ett statligt kreditregister missar målet.

Läs mer bloggen! 

Ny artikel

Förbered dig för det oväntade med hjälp av AI

AI, artificiell intelligens, är ett nytt redskap i verktygslådan för företag som vill göra bättre prediktioner. Men det finns fallgropar, enligt Olle Engdegård, chef för prediktiv modellering här på UC. I osäkra tider är det extra viktigt för företag att att se till att man har uppdaterade kreditprocesser menar han. 

Få hans bästa tips här! 

Lån & Spar Bank växer med säker data

UC har varit med sedan starten 2006

Den data vi får från UC är en viktig förutsättning för hela vår affärsmodell. För att kunna ta ställning till kreditansökningar krävs väldigt mycket information om kunden. Det är en nödvändighet för att vi ska kunna göra korrekta riskbedömningar. Med hjälp av den data UC levererar kan vi snabbt skapa oss en bild av kundens ekonomi. Det gagnar både oss och kunden, säger Oscar Siöström, Sverigechef på Lån & Spar Bank.

Läs mer i kundcaset

Viktig information

Så här hanterar vi coronaviruset

Vi följer noga utvecklingen av coronapandemin och har en kontinuitetsplan som inkluderar en krisplan samt likvärdiga planer för att säkerställa vår verksamhets kontinuitet vid olika generiska scenarier som kan tänkas uppstå. Kontinuitetsplanen styr i detalj vilket agerande som ska äga rum om ett eller flera av dessa scenarier uppstår.

Denna kontinuitesplan är nu aktiverade på grund av coronaviruset. 

Läs mer om vilka åtgärder vi har vidtagit här! 

Ta säkrare affärsbeslut

Snabbt, enkelt och online

Nu har vi gjort det enklare för dig att ta säkrare affärsbeslut. Köp företagsupplysning, årsredovisning, registreringsbevis eller någon av våra andra produkter som går att köpa direkt online. 

Beställ online

Kunskap & inspiration

Här har vi samlat våra bästa tips och guider – vill du fördjupa dig i något område har vi många artiklar och blogginlägg som vi hoppas kan vara intressanta. Kolla gärna våra kundcase, där våra kunder berättar hur vi hjälpt dem att drömma större.

Ta mig till Kunskap & inspiration