UC.se mobil
Vad kan vi hjälpa dig med?
Bild

Konkursstatistik

Augusti 2016

Företagskonkurserna upp 4 procent i augusti

Sommarmånaderna har generellt inte bjudit på några revolutionerande siffror för de svenska företagskonkurserna, bortsett från augusti månad där företagskonkurserna ökar enligt statistik från UC AB. Totalt sett har företagskonkurserna i Sverige minskat med -7 procent sett till helåret 2016, och upp 4 procent för denna månad.

Semestertiderna har satt sina spår och sommarmånaderna har inte redovisat några större minskningar eller ökningar i antal konkurser, därför är denna månads uppgång något förvånande. Vi hoppas att september bjuder på stabila siffror och ett åter stabilt svenskt företagande, säger Victoria Preger, Marknads- och kommunikationschef på UC AB.


Kraftiga ökningar i Kalmar, Uppsala och Jämtland – positiv utveckling i Västerbotten, Halland och Värmland

UC AB:s statistik visar att även per län håller företagskonkurserna sig på en stabil nivå. Störst ökning står Jämtlands län för, som i augusti månad ökar med +133 procent. Därefter följer Kalmar län med +56 procent och Uppsala län med +43 procent.

Mest markant minskning ser vi i Västerbottens län, som minskar med -50 procent. Därefter följer Hallands län med -69 procent och Värmlands län med -50 procent.


Konkursstatistik augusti 2016

* procentuell förändring jämfört med samma månad föregående år

** procentuell förändring jämfört med samma antal månader föregående år


Restaurang och hotell samt transportsektorn redovisar fortsatt bra siffror

Företagskonkurser inom segmentet ”Restaurang och hotell” fortsätter att minska även denna månad, och redovisar siffror på -20 procent, tätt följt av ”Transport” och ”Partihandel” och som minskar med -16 procent respektive -13 procent. Stora segment, såsom ”Detaljhandeln” och ”Byggindustrin” minskar med -9 procent respektive -0 procentenheter för augusti månad.


Om UC AB konkursstatistik

UCs statistik omfattar aktiebolag, handels-, och kommanditbolag samt övriga juridiska personer.

För mer information om UCs konkursstatistik, vänligen kontakta

Victoria Preger
Marknads-och kommunikationschef på UC AB
Telefon 070-266 87 26

Du som i fortsättningen vill ha UC konkursstatistik via e-post, fyll i formuläret