Information

Just nu ringer personer i bedrägligt syfte och utger sig för att vara från UC. Var vaksam på detta och kom ihåg att UC aldrig ringer enskilda personer och ber dem att identifiera sig med BankID.

Anmärkning

Antal svar 7

Anmärkning är ett samlingsbegrepp för ett antal negativa företeelser såsom konkurs, företagsrekonstruktion, skuldsanering, näringsförbud, betalningsföreläggande, utmätning, restförd skatt eller avgift, tredskodom med mera.

I begreppet ingår även ansökan om konkurs respektive betalningsföreläggande.

En anmärkning vad gäller fysiska personer ligger kvar i UCs register i 36 månader efter händelsen inträffade och i 60 månader vad gäller övriga, oavsett om skulden sedermera reglerats.

En uppgift om skuldsanering gallras 60 månader efter den dag då skuldsaneringen beviljades, medan en uppgift om näringsförbud gallras 36 månader efter att näringsförbudet upphörde.

Ansökan om betalningsföreläggande, som endast visas för juridiska personer, presenteras året ut det år händelsen inträffat plus ytterligare 24 månader. 

Av UCs undersökningar framgår klart att anmärkningar är den starkaste varningssignalen av den information som redovisas av UC.

Var det här svaret till hjälp?

Vad tråkigt

Vår kundtjänst hjälper dig gärna med dina frågor, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort.

*This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.