Kreditkollen hjälper till i Lyxfällan

2018-06-01

År 2017 lanserade vi Kreditkollen, en tjänst som hjälper dig som privatperson att få bättre koll på din ekonomi. Vi på UC vill på olika sätt aktivt vara delaktiga och bidra med kunskap blad dem i samhället som har det lite tuffare. Därför har vi sedan starten, vid ett antal olika tillfällen, varit med i tv-programmet Lyxfällan!

I dagens samhälle är det allt fler unga som lånar pengar. De tre vanligaste områdena, inom vilka unga har skulder idag, är för spontana e-handelsköp, köp av mobilabonnemang samt sms-lån. För några decennier sedan hade vi mer av en sparandekultur i Sverige.

Men idag, med sociala medier som påverkar oss mycket, och ett samhälle där kändisar visar upp snygga bilder på dyra skor och väskor så har vi i Sverige skapat en stark köpkultur istället, där konsumenter med lätthet tar ett sms-lån. Detta är väldigt synd, tycker vi.

Av den här anledningen har vi samarbetat med tv-programmet Lyxfällan på TV3 där deltagarna med hjälp av Kreditkollen kan öka sina chanser till att få bättre koll på sin privatekonomi.

Se ett exempel från vår medverkan från första avsnittet:

Här hittar du hela programmet (Länk till Viafree.se)

Vill du få bättre koll på din ekonomi? Gå in och signa upp dig för Kreditkollen redan idag, den kostar 49 kronor i månaden men helt utan bindningstid. Gå in och läs mer här!