Kan du gissa vilket som är månadens mest sökta bolag på allabolag.se?

2019-10-15

Den kända festfixarens båda företag hamnar högt bland sökningarna på allabolag.se i september och kammar även hem plats fem och sex på listan.

10 mest sökta september 2019

Som brukligt ser man en tydlig trend mellan vad som händer och belyses i media och vilka bolag som man sedan söker efter på allabolag.se.

Så här tolkar Siri Hane, min kollega och affärsområdeschef för allabolag.se, månadens siffror:

Ving Sverige Aktiebolag toppade listan på de mest sökta bolagen under september månad. Föga förvånande, då nyheten om Thomas Cooks konkurs briserade i nyheterna och blev väldigt omtalad. Varje månad ser vi en stark korrelation mellan vad som händer i media och på sökningar på allabolag.se.

I analysen av placeringarna kan vi också se att Oatleys kampanj och utspel mot Arla har resulterat i deras topplacering på listan. Precis som Micael Bindefelds 60-års firande i Tel Aviv.

Men det är även roligt att se att små isolerade mediala händelser kan generera många sökningar på allabolag.se, som VVS företaget Svanströms El & VVS AB, vars vd gjorde viral succé i en video som spreds i sociala medier, avslutar Siri Hane.

Ännu en gång bevisas alltså den starka kopplingen som finns mellan medial uppmärksamhet och antal sökningar på bolaget på allabolag.se!

Här kan du läsa hela artikeln!


Uppdaterad 2019-10-15