Vi visualiserar balans- och resultaträkning i ny kurs

2019-10-29

Vi har märkt en stor efterfrågan på kurser om balans- och resultaträkning. Därför har vi inlett ett samarbete med Bonanza, som med sitt pedagogiska upplägg gör det lätt och roligt att lära sig bokslut.

Du som läser kreditupplysningar på företag behöver ofta förstå balans- och resultaträkningen. Även om du har läst ekonomi på universitetet, är det inte alltid så lätt att bedöma ett företag ur ett kredit- eller leverantörsperspektiv. Det lär du dig på vår kurs. Det finns flera saker som är extra bra med vår nya kurs:

Helhetsperspektiv

Den här kursen utgår från helheten för att sedan dyka ner i detaljerna. Att veta hur de olika delarna hänger ihop gör att du får en trygghet. Varje ny kunskap sorterar du lätt in i helhetsbilden du redan har lärt dig. På så sätt blir kunskapen relevant.

Visualisering

Kognitiva studier visar att visualisering gör inlärning av ny kunskap både enklare, snabbare och mer bestående. I grunden handlar det om hur vår hjärna fungerar, varför en bild säger mer än tusen ord (eller siffror).

Att omvandla ekonomi till bilder gör den finansiella informationen tillgänglig för fler än ekonomer. Även för erfarna företagsbedömare eller analytiker blir metoden en snabbväg in i analys och slutsatser.

En visuell beskrivning av balansräkningen i olika färgglada block ger dig svar direkt. Varför är varulagret så stort? Varför är kundfordringarna så höga i förhållande till omsättningen?

Gamification

Inlärning måste vara engagerande och kul. En dags lärande som slutar med huvudvärk har nog inte gjort att du har uppnått inlärningsmålen.

Gamification är ett beprövat sätt att få människor engagerade. Därför använder vi affärsspel som en del av inlärningen. Det skapar ett personligt ägandeskap av innehållet baserat på egna erfarenheter av framgång och misslyckanden.

Anmäl dig idag!

Vi på UC vill ge våra kunder tillgång till bra och relevanta utbildningar. Därför är det extra roligt att kunna lansera en kurs som jag vet kommer att ge dig en massa aha-upplevelser. Den här kursen lanserar vi tillsammans med Bonanza.

Läs mer och anmäl dig här. Du som anmäler dig före den 11 november får 20 procent rabatt. Ange koden "snabb" när du bokar. Hoppas vi ses i november!

/Richard