Scoreteknikens världsstjärna kom till Stockholm

2018-06-15

I slutet av maj höll scoringteknikens världskändis Gerard Scallan en tredagarskurs här på UC i Stockholm. Gerard har arbetat med scoringmetodik i 30 år och har varit med och byggt många av de scoremodeller som idag finns inom kreditindustrin. Allt från analytiker och modellbyggare till kreditchefer fick perspektiv på sina kreditmodeller och sin scoringmetodik.

-  Scoreplus har inlett ett samarbete med UC för att ge kursen ”Building Better Scorecards”  i Stockholm. Under många år har deltagare från de nordiska länderna åkt till England för att delta. Den nordiska marknaden är dynamisk och innovativ. Det händer mycket på den nordiska marknaden. Därför vill vi samarbeta med UC som har bra meriter inom utveckling av tjänster till den svenska kreditbranschen, säger Gerard.

Bra modeller optimerar lönsamheten

Hur bygger du modeller som ger rätt avvägning av avslag kontra beviljande i din kreditprocess? Hur får du rätt avkastning på ditt arbete med kreditmodellerna? Det är några av de frågor som är relevanta för dagens modellbyggare. Och det är därför kursen har varit så framgångsrik i alla de 25 år den har gått. Kursen är designad av personer med lång erfarenhet av både den tekniska och den affärsstrategiska sidan och som har varit med och byggt kreditindustrins kärna.

- Vi vill ge deltagarna en djup förståelse för hur kreditmodeller är byggda. Vi vill ge deltagarna en matematisk förmåga för att förstå  hur och varför scoremodeller gör vad de gör. Vi vill också ge en känsla av hur modellbyggande går till i praktiken och hur de kan användas mer kreativt för att leverera affärsvärde bortom vad som står i läroboken säger Gerard.

Gerards kurser är designade för att överbrygga gapet mellan den tekniska expertisen och affärsstrategin. Kurserna är inte bara till för dem som deltar på plats utan syftet är att hjälpa deltagarna att förändra sättet företaget gör affärer på. Deltagarna får med sig en verktygslåda skapade för att göra modellerna mer effektiva och lönsamma.

Gerard belyser matematiska grafer och AR-mått med många exempel från verkligheten. I pausen förstår jag att aha-upplevelserna bland kursdeltagarna är många. Och vilken auktoritet Gerard är för den här publiken.

Är du intresserad av att gå kursen Building Better Scorecards med Gerard? I höst kommer han tillbaka så håll utkik här på uc.se. Är du intresserad av några av våra andra kurser som vi har på uc? Kolla då in UC Business School.

Och till dig Gerard, välkommen tillbaka i höst för nästa kurstillfälle!

Hälsningar Richard