15 000 bankanställda måste klara licensprov

2016-05-18

Dagens Industri uppmärksammar kommande EU-direktiv 

Idag skriver Dagens Industri om det kommande EU-kravet gällande licensprov för alla bolånerådgivare. Men det är fler än bolånerådgivare och –handläggare som berörs av licensieringskravet – VD och vice vd för kreditförmedlare, ansvariga för bolåneverksamhet samt alla som utvecklar och sätter samman bolåneprodukter måste även de klara testet.

”Det är bråttom. 15 000 bankanställda ska göra licenseringstestet senast i mars nästa år. I augusti börjar vi med proven” säger Katarina Lidén, vd för Swedsec (på bild) till DI i artikeln.

Är du en av dem som berörs? Här kan du testa dina kunskaper!

Av trovärdighetsskäl erbjuder Swedsec inte förberedande utbildning inför licensieringen. Mina kollegor på UC Business School har tagit fram en webbaserad utbildning i samarbete med Patrik Grimlund (känt ansikte från TV-programmet Lyxfällan) och Annette Ridder. 

Det ska verkligen bli spännande att följa utvecklingen under året!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och tips inom affärs- och kreditinformationens värld.

Så här behandlar vi information om dig

Richard Damberg

Utbildare och kreditexpert

Richard brinner för att göra det komplicerade enkelt och det bästa han vet är aha-upplevelser hos sina kursdeltagare. Han håller kreditkurser och skriver nyhetsbrev till UCs kunder sedan två år tillbaka. Richard har varit kundansvarig i bank och har hållit tusentals möten med kreditkunder. När han inte är på UC kan du säkert träffa på honom ute i skog och mark. Eller så filar han på sin italienska. Här skriver han om vår utbildningsverksamhet, delar med sig av sin kunskap inom krediter och skriver om aktuella ämnen inom branschen.