Bevaka & förhindra bedrägerier

Skydda ditt företag och dina kunder mot bedrägeri

Säkerställ din affär genom att ta kontroll över ditt företags uppgifter och vem du gör affärer med. UC hjälper dig med skydd för bedrägeri och bolagskapning, så du kan göra säkrare affärer och minska kreditförluster.

Kontakta oss

Så här gör brottslingarna

Kostnaderna för företagsbedrägerier överstiger 55 miljarder per år*

Det är relativt enkelt för brottslingar att kapa bolag i Sverige – vem som helst kan skicka in en bolagsändring till Bolagsverket, sätta en målvakt som företrädare och sedan ta lån.

Målet för brottslingen är att med hjälp av aktiebolag bygga upp en trovärdig fasad och sen lura till sig kapitalvaror på kredit som de i sin tur tjänar pengar på att sälja vidare. De lägger all kraft – ofta under en lång tid – på att bygga upp en trovärdig fasad och varför skulle en säljare inte ge kredit till ett företag med bra kreditomdöme och avsaknad av betalningsanmärkningar?

*Källa: Svenskt Näringsliv rapport Att mäta brottslighetens kostnader

Så här skyddar du dig

Ett viktigt steg i att skydda dig mot bedrägerier är att läsa in, förstå och tolka varningssignaler som flaggar för om ett företag används som täckmantel för att lura till sig varor eller pengar. Läs hur UCs tjänster kan hjälpa dig nedan.

Håll koll på dina uppgifter

Vilken information finns registrerad på ditt företag? Med UC Håll Koll får du e-post varje gång någon uppgift om ditt företag förändras.

  • Upptäck förändrad kreditvärdighet och andra eventuella felaktigheter
  • Få besked när ny uppgift registreras på ditt företag
  • Agera snabbt vid felaktigheter

Få koll på dina kunder

UC Detekt är en tilläggstjänst till våra företagsupplysningar som hjälper dig att upptäcka när ett företag används i syfte att lura ditt företag.

  • I den långa kedjan av händelser som leder fram till bedrägeriförsöket, hittar vi och flaggar för incidenter som kan tyda på bedrägligt beteende

För dig som privatperson

Vi hjälper även dig som privatperson med kunskap och kontroll över din privatekonomi.

  • UC ID-skydd. Med UC ID-Skydd meddelar vi dig när din kreditupplysning hos UC ändras. Blir du ID-kapad hjälper vi dig – dygnet runt!
  • Förlustanmälan. Om du förlorat ditt ID-kort, körkort eller pass bör du anmäla det direkt till oss på UC. Då minskar risken för dig att bli utsatt för bedrägerier.
  • Bedrägerispärr. Med en bedrägerispärr kan du som redan utsatts för bedrägeri eller en identitetsstöld få skydd. Genom att spärra din kreditupplysning hos UC försvårar du för nya bedrägerier. Spärra din kreditupplysning kostnadsfritt. En enkel åtgärd som ger bra skydd.
speech bubble

PSST...

Visste du att

Enligt Brottförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda bedrägeribrott ökat med 26% under de senaste tio åren. 195 929 bedrägeribrott anmäldes 2022 - det betyder ett bedrägeribrott var tredje minut.

Kontakt

Prata med någon av våra experter för att få veta mer

Vill du veta mer? Fyll i dina uppgifter så hör en av våra experter av sig till dig.

Dina kontaktuppgifter