Nora Bavey

Tech entreprenören som blev riskkapitalist

UC-dagen-startsida_Per-Schlingmann.jpg


Tech-branschen och arbetet för ökad jämställdhet

Nora Bavey är tech entreprenören som vill öka mångfalden inom tech-industrin. Genom data och aktiviteter vill hon verka för att bygga nya ekosystem som gynnar entreprenörer som idag utelämnas. En hållbar och jämlik framtid börjar med ägarskap enligt Nora.

Under många år har tech varit dominerat av män. De senaste åren har kvinnorna blivit allt fler, vilket är glädjande, men tech-industrin är fortfarande en homogen grupp och i jämställdhetsdiskussionen så är den frågan fokuserad på könsfördelningen, inte etnisk mångfald eller för den delen ålder.

När du har en homogen grupp människor bakom teknologin kommer teknologin bara att gynna den gruppen - för när det saknas andra perspektiv missar man många möjligheter och användningsområden.  Nora ser det som av största vikt att lyfta frågan om fler perspektiv inom tech, inte bara från ett socialt perspektiv, utan även ur ett socioekonomiskt då vinsterna är extremt många.

Nora verkar idag verkar som General Partner på Unconventional Ventures med fokus på underrepresenterade grundare. Hon har bland annat rankats bland Sveriges 101 Supertalanger av Veckans Affärer 2019 och Sveriges 101 mäktigaste i Hållbarhets Sverige 2021.

 

   


Anmälan

  • En heldag fylld med kunskap och inspiration
  • Frukost, fika och lunch ingår
  • Dagen avslutas med gemensamt mingel med dryck och tilltugg
  • 3 495 kronor ex. moms

Anmäl dig här!