Årets ledande företagsevent, UC-dagen

Snart är det återigen dags för vårt årliga event UC-dagen. Dagen då kreditsverige samlas och får kunskap, inspiration och träffar branschkollegor. I vanlig ordning är kvalitén på programmet hög och vi blandar både ekonomi, innovation och ledarskap med humor och andra ämnen som berör. Dagen bjuder på den perfekta kombinationen av underhållning och mycket matnyttigt, det lovar vi. På scenen hör du även våra egna UC-experter som pratar om aktuella ämnen.

Program i toppklass

En heldag av kunskap, inspiration och förstklassiga talare.

Brett nätverkande

Nätverkande tillsammans med 500+ deltagare från närliggande branscher.

Håll dig uppdaterad

Håll dig informerad om det senaste inom branschen med hjälp av UCs experter på scen.

Var och när?

 • Datum
  17 november 2022
 • Plats
  Clarion Hotel Sign
 • Tid
  08:30 - 17:00 Dagen inleds med frukost och avslutas med gemensamt mingel. Lunch och fika ingår också.
 • Pris
  3495 kronor ex. moms

Talare på UC-dagen 2022

Margot Wallström

Margot Wallström

FD Utrikesminister

Som tidigare utrikesminister och EU-kommissionär så har Margot ett brett och intressant perspektiv på konflikthantering och ledarskap - både på svensk och internationell nivå. ”Jag vill ha praktiska, snabba förändringar och tycker att det är mer effektivt att kompromissa och få något gjort än att vara moraliskt principfast”. Margot får saker att hända på ett smart sätt - ta del av hennes tips på hur man lyckas förändra saker oavsett om det är på ett lokalt möte i Sverige eller med en internationell delegation från Kongo.

Sissela Kyle

Sissela Kyle

Skådespelare, komiker och teaterchef

De senaste åren har många förändringar skett och mycket av det som verkade helt omöjligt igår - är idag det enda rimliga. I en fartfylld och humoristisk föreläsning, med många skratt men också stort allvar får vi följa Sissela genom anekdoter och betraktelser kring förändringar och att hålla i längden.

Jens Magnusson

Jens Magnusson

Chefsekonom SEB

Hur står det egentligen till i den globala och den svenska ekonomin? Hur tänker centralbankerna och vad kan politikerna göra för att hjälpa hushåll och företag i ett utsatt läge? Och vilka är ljusglimtarna som får oss att trots allt tro att vi kommer igenom även den här vintern, även om den blir tuff? SEB:s chefsekonom Jens Magnusson tar en titt på det kniviga ekonomiska läget och diskuterar vilka frågor som är avgörande på kort och lång sikt.

Jyrki Katainen

Jyrki Katainen

Fd stats- och finansminister

Som tidigare statsminister och finansminister i Finland så har Jyrki under hela sin karriär fokuserat på analys av samhälleliga förändringar, sökande efter lösningar och ett smart och effektivt beslutsfattande. Jyrki har även agerat vice ordförande för Europeiska kommissionen - med ansvar för sysselsättning, tillväxt, investeringar och konkurrenskraft. På UC-dagen kommer Jyrki att prata om Data Economy och hållbarhet och på vilket sätt de är drivkrafter inom tillväxt.

Shahrzad Kiavash

Shahrzad Kiavash

Fd Triathlete

Vad gör man när det inte blir som man har tänkt sig? Shahrzad berättar en historia som kan tänkas vara tung och sorglig med humor, värme och glimten i ögat. Utöver inspiration, skratt och tårar utlovas också värdefulla nycklar, lärdomar och insikter som kan användas och appliceras av vem som helst. Hon pratar om att våga vara modig, om att sätta upp mål som kan låta ouppnåeliga för andra, om självförverkligande och om att göra det “omöjliga” möjligt!

Jan Olsson

Jan Olsson

Kriminalkommissarie och Preventionsansvarig på Nationellt IT-brotts Centrum (Noa)

Jan Olsson har över 30 års erfarenhet som polis och har arbetat med analys och prevention kring allt från nätbaserade bedrägerier till de mest komplexa statsstödda cyberangreppen, både nationellt och internationellt. Användandet av Crime-as-a-service, anonymiseringstjänster och anonyma transaktioner i syfte att utföra nätbedrägerier, ID-kapningar och cyberkrigsföring ökar hela tiden. På UC-dagen får du bland annat höra om hur går det till, vilka som ligger bakom och vad de ekonomiska konsekvenserna för samhället är - och framför allt hur man minskar riskerna för att bli utsatt!

Johanna Blomé

Johanna Blomé

Ekonom på UC

Fallande tillväxt, minskande reallöner, osäkerhet inför det framtida säkerhets- och energiläget och stigande antal konkurser. Tillsammans med Johanna, ekonom på UC, tar vi en titt på det oroliga makroekonomiska läget i Sverige och ser över färsk statistik och nya trender som ger oss insikterna om var vi är någonstans ur ekonomisk synvinkel och i vilken riktning vi är påväg.

Stéphane Hedman

Stéphane Hedman

Produktägare UC Bostad

Stéphane är en av UCs experter inom området Fastighet och BRF. På UC-dagen kommer Stephane att tala om nuläget på bostadsmarknaden och belysa varför höjd ränta påverkar bostadsägare olika. Hur mår egentligen svenska bostadsrättsföreningar? Hur påverkar energipriset och hur kan man mäta klimatrisker?

Erica Olivius

Erica Olivius

Produktägare ESG- och hållbarhetsrapportering

Som expert inom hållbarhetsfrågor så kommer UCs Erica Olivius att prata om hur ESG-data kan hjälpa till med att ge en mer komplett helhetsbild av företag vid riskbedömning - och hur vi kan skapa rätt förutsättningar i oroliga tider i ett alltmer komplext risklandskap.

Eva Röse

Eva Röse

Skådespelare och föreläsare

Eva Röse är en av Sveriges mest folkkära skådespelare och ett känt ansikte i både filmer och TV-serier samt från de stora scenerna på Dramaten och Stadsteatern. Eva är moderatorn för UC-dagen 2022 och kommer hjälpa till att leda diskussionerna på plats.

Program

 

 • 08:00 Registrering öppnar och frukost börjar serveras
 • Intro UC-dagen 2022
 • Moderator gör entré och hälsar hej & välkomna!
 • Jens Magnusson delar med sig av sina insikter kring det rådande ekonomiska läget både i Sverige och internationellt.
 • UC experter informerar om läget på marknaden
 • Kaffepaus
 • Jyrki Katainen talar om Data Economy och hållbarhet och på vilket sätt de är drivkrafter inom tillväxt.
 • Sharzad Kiavash talar om mod, uppsättning av mål och självförverkligande
 • Lunchpaus
 • Sissela Kyle talar om sitt perspektiv på de senaste årens händelser och hennes tips på vad man behöver göra för att hålla i längden
 • Jan Olsson talar om allt från bedrägerier till cyberkrigsföring.
 • Kaffepaus
 • Margot Wallström talar om hennes erfarenheter och dela med sig av tips kring praktiska förändringar och kompromisser för att få saker gjort.
 • Frågor till Margot och avrundning av dagen
 • Loungebuffémingel!
 • 20:00 Dagen är slut

Vid frågor, kontakta uc-dagen@uc.se

Samarbetspartners

Bonanza med sin pedagogiska metod "The Visual Language of Finance", som gör det lättare att kommunicera om ett företags ekonomi.

https://www.bonanza.se/

Crosskey erbjuder en automatiserad och digitaliserad låneprocess som en tjänst, där både funktionalitet och kapacitet är anpassade för våra kunders behov.

https://www.crosskey.fi/sv/

Credma har i 30 år drivit utvecklingen inom kredithantering framåt. Vi har utbildat tusentals företagsledare och kredit- och ekonomiansvariga, och fortsätter att vara en motor och drivkraft för ny kunskap inom kredit, bank och finans. 

https://www.credma.se/