UC-DAGEN-2019-STHLM_head-800x235.jpg


UC-dagen 2019 

Årets event har varit och vi ser fram emot nästa års event. Nedan kan du se vad dagen innehöll.

UC-dagen är vårt årliga återkommande och väldigt uppskattade event. Vi bjuder in våra kunder från bank, finans och andra branscher till en dag fylld av såväl värdefull kunskap och inspiration, som underhållning.

Programmet bjuder på ett stort antal föreläsningar relevant för många olika branscher, så vi välkomnar självklart även dig som inte är kund till oss. Du får dessutom en fantastisk möjlighet att nätverka under trevliga former – i fikapauser, på lunchen och inte minst på det avslutande minglet med tilltugg.

Var och när?

Årets UC-dag gick av stapeln på Stockholm Waterfront Congress Centre den 6 november.

Årets moderator

 

Kattis Ahlström

Moderator

Kattis är en av våra största TV-personligheter och en mycket engagerad och uppskattad moderator. Kattis har varit programledare för en rad olika TV- och radioprogram såsom Eurovision Song Contest, Arvinge Okänd och Världens barn. Utöver programledarskapet har Kattis ett djupt socialt engagemang och har varit aktiv i Rädda Barnen, Lilla barnets fond och som generalsekreterare i BRIS. I rollen som Moderator kommer hon att lotsa oss genom UC-dagen.

Årets talare

 

Lars-Johan Jarnheimer

Om man hyvlar blir det spån – kundfokus, förändringsarbete och ledarskap

Styrelseproffset och företagsledaren Lars-Johan Jarnheimer vet vad som krävs för att en företagsidé ska lyckas. Han har haft en rad höga chefspositioner inom Tele2, H&M, SAAB, ZTV och Eniro. 2015 tog han över efter Ingvar Kamprad som styrelseordförande för INGKA Holding B.V. (IKEA). Lars-Johan kommer prata om vikten av att sätta kunden i fokus, att våga vara annorlunda och sina erfarenheter av förändringsarbete. Dessutom bjuder han på sitt framgångsrecept som entreprenör och ledare.

Mark Levengood

Om vikten av att vara öppen för förändring och förnyelse

Som en av våra mest folkkära programledare och författare behöver Mark knappt någon presentation. I en värld som aldrig förändrats så fort som den gör nu, pratar han om att våga tvätta bort gamla föreställningar och skapa utrymme för vår nya samtid. Med sin karaktäristiska humor och värme pekar han på utmaningarna, men även alla möjligheter som bjuds om vi vågar förändras. En föreläsning som ger hopp och hjälper oss få perspektiv på tillvaron.

Tuva Palm

När överlevnad kräver digital kompass och nästa generations ledarskap

Med sina mer än 20 års erfarenhet av att ha expanderat och digitaliserat bolag som Klarna, Nordnet och Oracle är Tuva Palm idag en av Sveriges mäktigaste inom tech. Hon har byggt mjukvara och hårdvara som används på miljarder datorer dagligen. Hon kommer att ge oss positiv inspiration kring morgondagens utmaningar kopplat till produktutveckling, digitalisering, ledarskap och framtid.

Tobias Karlsson

Om en inspirerande livsresa - från motgångar till livsglädje och glitter

Den kände dansaren och koreografen Tobias Karlsson har gjort en resa genom mobbning, garderober och ensamhet, men också genom kärlek, vänskap och en massa jävlar anamma. Bakom den glittriga fasaden finns en man som mött motgångar, men gjort det med en stenhård vilja och ett stort hjärta. Med sin smittande livsglädje och passion för det han gör, inspirerar och berör Tobias Karlsson alla i rummet.

Mona Riabacke

Vad styr vårt beslutsfattande och varför gör vi som vi gör?

Mona har en bakgrund som forskare och är doktor i risk- & beslutsanalys. Mona kommer att ge oss insikt i hur vi bättre kan leda oss själva och andra i tider av förändring och ett allt högre tempo. Vad styr vårt beslutsfattande? Hur fungerar vi, varför gör vi som vi gör och hur kan vi göra det bättre? Mona bjuder på användbara verktyg för att kommunicera, driva förändring och samarbeta för att skapa resultat.

Märtha Rehnberg

What is the next small big thing?

Märtha är utbildad politisk ekonom, expert på 3D-teknik och tech-futurist. Hon är utvald av Europeiska kommissionen och danska regeringen för att växla upp hållbarhetsarbetet. Dessutom har hon blivit utsedd till "Leader of Tomorrow" tre år i rad. Hon anser att teknologisk intuition är ett måste för den digitala eran och hon kommer dela med sig av sin kunskap om morgondagens teknik och "Disruptive Innovation". Sitt föredrag om kreativitet, artificiell intelligens och digitalisering håller hon på engelska.

Robert Bergqvist

Analys av det ekonomiska nuläget

Robert kommer att delge oss sin bild av hur det går för Sverige, Europa och Världen just nu och i en nära framtid. Hur mår ekonomin? Vilken utveckling av inflationstakten kan vi vänta oss? Han har en gedigen kompetens och har varit chefsekonom på SEB sedan 2007 och verksam i banken sedan 1997. Mellan åren 1988 till 1997 var han bland annat ansvarig för Riksbankens penning- och valutapolitiska analys. Robert är utbildad nationalekonom vid Linköpings Universitet.

Joachim Ronneback

En lånebransch i förändring

Han är medgrundare och vd för uppstickaren Bofink. Bofink hjälper låntagare till ett individuellt anpassat förslag på vad man ska välja för typ av lån. De tar fram det bästa resultatet för just den individen - allt baserat på algoritmer, Artificiell Intelligens, optimeringslära och finansiell matematik. Här delar han med sig av sina tankar kring hur branschen kommer förändras och hur han tror att framtidens lånemodell kommer se ut.

Årets UC-experter

 

Reetta Sinelampi

Så här kan PSD2 förändra kreditprocessen i framtiden

Reeta är en våra egna UC-experter som på UC-dagen ska prata om hur PSD2 kommer att förändra hur vi gör affärer och hur det kan påverka kreditprocessen. PSD2 innebär stora möjligheter med nya konto- och transaktionsdata och kommer kunna skapa värde på helt nya sätt. Reeta ger oss sin bild av hur denna nya finanstjänst får inverkan på lånemarknaden och hur det kan bidra till att minska överskuldsättningen i framtiden.

Åke Dahlqvist

Hur ser betalningsförmågan och betalningsviljan ut i Sverige idag?

Åke är en av våra egna UC-experter som på UC-dagen kommer att ge oss färsk data och statistik kring betalningsförmågan och betalningsviljan i Sverige idag. Han kommer också att prata om hur skuldsättningsgraden utvecklats den senaste tiden och hur det ser ut framöver. Vidare kommer han ge oss sin bild av några viktiga kredittrender och fakta om hur företagen i Sverige mår idag.


Årets sponsorer

Sponsosrer_UC-dagen-3.png