Tambur

Portalen för smartare tillträden

Tambur är en portal som förenklar och effektiviserar administrationen i samband med bostadsköp. I Tambur samlas den information och kommunikation som behöver utbytas mellan banker och mäklare inför tillträdet.

Kontakta oss Registrera dig och logga in

En effektiv process

All administration och kommunikation mellan bank och mäklare sker i portalen Tambur. Modernt, enkelt och smart vilket ger dig mer tid till annat.

Hög servicenivå

Högre servicenivå för både säljare och köpare vid tillträdet. Inget mer köande i telefon för att nå banken på tillträdesdagen - eftersom att tillträdet sker direkt i systemet.

Kostnadsfri

Tambur är helt kostnadsfri för mäklare och mäklarassistenter!

Fakta om Tambur

  • 150 000 tillträden årligen berörs
  • 7000 registrerade mäklare, alla mäklarassistenter och 26 000 banktjänstemän kommer att ha åtkomst till tjänsten
  • 7 bolånebanker har utvecklat tjänsten tillsammans med oss; Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank, Nordea, SBAB, SEB och Swedbank. Tjänsten är öppen för andra bolåneaktörer
  • 2 mäklarorganisationer har även varit med i framtagandet av tjänsten: FMF och Mäklarsamfundet
  • Mäklarsystemleverantörer som avser att integreras med Tambur är; Vitec, FasIT, Fasad, Mspecs, Hemverket med flera
Registrera dig och Logga in Utbildningar i Tambur

Frågor och svar

Här hittar du vanliga frågor och svar om Tambur. Tveka inte att kontakta oss om du inte hittar ditt svar.

Tambur är ett slutet ärendehanteringssystem för säker hantering av informationsutbyte mellan mäklare och banker kring bostadsaffärer. Endast auktoriserade användare har åtkomst att dela och hämta data i systemet. Inloggning sker med tvåfaktorsautentisering och systemet säkerhetstestas årligen.

Tjänsten är tillgänglig för alla, hos FMI, registrerade mäklare att ansluta sig till, liksom alla banker som erbjuder eller förmedlar bolån. Mäklare som ansluter sig kan delegera behörighet till mäklarassistenter att hantera och skapa ärenden i dennes namn.

Tjänsten är helt kostnadsfri för mäklare.

Tambur nås via webben och stödjer alla webbläsare med undantag för Internet Explorer. Mäklare loggar in med hjälp av Bank-ID och bankhandläggare genom SSO-lösning. Tambur är integrerat mot mäklarsystemen: Vitec Epress, Fastighetsbyrån/FasIT, FasAD och Mspecs. Vidare integrationsplaner finns för större utbyte mellan systemen.  

Mäklaren startar ett tillträdesärende i Tambur och bjuder in säljarens- och köparens banker. Information inför tillträdet i form av kunddata, objektsinformation, köpeskilling, pantsättning, belåning, lösenkostnader, kundkonton för likvider och tillträdesdag kommuniceras sen elektroniskt mellan mäklaren, köparens- och säljarens bank. All data raderas från Tambur 12 månader efter senaste ändring på ett ärende.

Erik Andersen

Svensk Fastighetsförmedling

"
De flesta i branschen drömmer om att kunna lägga mindre tid på administration och istället arbeta mer proaktivt och boka in fler kundmöten till exempel. Det blir möjligt tack vare Tambur.
"

Kontakt

Prata med någon av våra experter för att få veta mer

Vill du veta mer? Fyll i dina uppgifter så hör en av våra experter av sig till dig.

Dina kontaktuppgifter

Produktblad om Tambur

Vill du veta mer om Tambur? Ladda ner vårt produktblad för kortfattad information kring tjänsten.