PSD2 och Open Banking

Lär känna din kund med ny data och ta ännu bättre beslut

PSD2-rund-370x370.png

Nyligen lanserade vi en tjänst som erbjuder tillgång till helt ny förädlad bankkontodata i enlighet med EU:s andra betaltjänstdirektiv (PSD2.) Är du exempelvis en bank eller låneförmedlare som idag behöver hämta in information från konsumenten om inkomster och utgifter, då kommer du ha stor nytta av denna tjänst.

  • Förenkla processen att verifiera aktuell inkomst
  • Få tillgång till kategorier och insikter av transaktionsdatan
  • Innebär stora möjligheter med nya konto- och transaktionsdata och helt nya sätt att skapa värde för dig som kund till oss
  • Minska risken för överskuldsättning

 

PSD2-data kommer att hjälpa dig som företag att lära känna dina kunder bättre och på så sätt bidra till att du kan ta ännu bättre beslut. 

 

Vad är PSD2?

Från och med september 2019 måste alla Europeiska banker tillgängliggöra APIer för transaktionskonton och betalningsinitiering. Anledningen till detta är betaltjänstdirektivet PSD2, som trädde i kraft i början av 2018.

 

Vad innebär detta?

Enento Group, där UC ingår, har utvecklat en tjänst som redan används av ett flertal kunder både i Sverige och Finland. Enfuce Financial Services Oy är vår tekniska partner. Genom vår nya tjänst kan både banker själva och tredje part få tillgång till bankkontoinformation med konsumentens samtycke.

Läs pressrelasen här! 

 

PSD2, Open Banking och ny data

I den här videon pratar Heikki Koivula (Director, Risk Decisions) och Reetta Sinelampi (Director, Development) om data, PSD2 och Open Banking och beskriver vad det betyder för oss och för dig som kund. 

Kontakta mig