PSD2 och Open Banking

Lär känna din kund så du kan ta ännu bättre beslut

Vår tjänst erbjuder tillgång till helt ny förädlad bankkontodata i enlighet med EU:s andra betaltjänstdirektiv (PSD2.) Är du exempelvis en bank eller låneförmedlare som idag behöver hämta in information från konsumenten om inkomster och utgifter? Då kommer du ha stor nytta av denna tjänst.

Kontakta oss

Vad är PSD2?

Från och med september 2019 måste alla Europeiska banker tillgängliggöra APIer för transaktionskonton och betalningsinitiering. Anledningen till detta är betaltjänstdirektivet PSD2, som trädde i kraft i början av 2018.

Hur kan PSD2 hjälpa mig?

PSD2-data kommer att hjälpa dig som företag att lära känna dina kunder bättre och på så sätt bidra till att du kan ta ännu bättre beslut. Enento Group, där UC ingår, har utvecklat en smart tjänst som redan används av ett flertal kunder både i Sverige och Finland.

Genom denna tjänst kan både banker själva och tredje part få tillgång till bankkontoinformation med konsumentens samtycke.  

  • Förenkla processen att verifiera aktuell inkomst
  • Få tillgång till kategorier och insikter av transaktionsdatan
  • Innebär stora möjligheter med nya konto- och transaktionsdata och helt nya sätt att skapa värde för dig som kund till oss
  • Minska risken för överskuldsättning
  • Förenkla processen att verifiera korrekt konto

Kontakt

Prata med någon av våra experter för att få veta mer

Vill du veta mer? Fyll i dina uppgifter så hör en av våra experter av sig till dig.

Dina kontaktuppgifter