PSD2 och Open Banking

Lär känna din kund med ny data och ta ännu bättre beslut

PSD2-rund-370x370.png

Vi utvecklar en tjänst som erbjuder tillgång till ny förädlad bankdata i enlighet med PSD2. Är du exempelvis en bank eller låneförmedlare som idag behöver hämta in information från konsumenten om inkomster och utgifter, då kommer du ha stor nytta  av denna tjänst.

  • Förenkla processen att verifiera aktuell inkomst
  • Innebär stora möjligheter med nya konto- och transaktionsdata och helt nya sätt att skapa värde för dig som kund till oss
  • Minska risken för överskuldsättning

 

PSD2-data kommer att hjälpa dig som företag eller låneförmedlare att lära känna dina kunder bättre och på så sätt bidra till att du kan ta ännu bättre beslut. 

 

Vad är PSD2?

Från och med september 2019 måste alla Europeiska banker tillgängliggöra APIer för transaktionskonton och betalningsinitiering. Anledningen till detta är betaltjänstdirektivet PSD2, som trädde i kraft i början av 2018.

 

Vad innebär detta?

Enento Group, där UC ingår, har börjat bygga en tjänst som kommer testas på pilotkunder. Enfuce Financial Services Oy är vår tekniska partner för denna tjänst. Genom vår nya tjänst kan både banker själva och tredje part få tillgång till viss bankkontoinformation med konsumentens samtycke.

Läs pressrelasen här! 

PSD2, Open Banking och ny data

I den här videon pratar Heikki Koivula (Director, Risk Decisions) och Reetta Sinelampi (Director, Development) om data, PSD2 och Open Banking och beskriver vad det betyder för oss och för dig som kund. 

Kontakta mig

Kontakta vår expert

Henrik Bondesson

Henrik Bondesson

Produktägare

08-670 90 00 henrik.bondesson@uc.se
Kundservice

Kundservice

08-670 90 00 hej@uc.se