The Bill

Vårt bidrag till ungas framtid

TheBill-370.png

 

På UC vill vi bidra till ett bättre samhälle och framförallt en bättre framtid för unga i vårt land. Därför initierades initiativet The Bill hösten 2017.

The Bill syftar till att på olika sätt utbilda unga vuxna i allt vad som rör privatekonomi. Sedan 2017 genomför vi en rad olika aktiviteter som alla syftar till att sprida kunskap, lärdomar och vägledning i hur man bäst sköter sig egen ekonomi, hur man kan spara inför framtiden och hur man kan undvika att hamna i ekonomiska problem. Varför gör vi detta?

 

 

 

Ett samhällsansvar som genomsyrar oss

På UC anser vi oss ha ett samhällsansvar, ett ansvar som genomsyrar hela vår verksamhet, med kreditupplysningar som ett fundament. Vad är då ett bättre ställe att börja än hos unga vuxna som är på väg mot att köpa sin första lägenhet, spara till sin drömresa eller bygga upp en buffert inför framtiden?

  • Vi vill öka kunskapen om privatekonomi hos unga vuxna och därigenom bidra till att minska överskuldsättningen i samhället.
  • Vi vill även sprida all den kunskap vi besitter och även agera kanal för andra i vårt samhälle som har erfarenheter att bidra med. 

The Bill Meetup

Hösten 2018 anordnade vi vårt första Bill Meetup, ett inspirationsevent för unga inom privatekonomi. Vi samlade unga vuxna för en eftermiddag i privatekonomins tecken, där vi bjöd in inspiration, kunskap och gemenskap.
Eventet var givetvis kostnadsfritt och streamades via Facebook för den som inte hade möjlighet att delta fysiskt.

UC + Fryshuset

Under 2019 inleddes vårt samarbete med Fryshuset i Stockholm, som ett led i att fortsätta utbilda alla unga i privatekonomi. Samarbetet involverar bland annat inspelning av podcasts, workshops och utbildningar och löpande råd och stöd inom just privatekonomi.

UC + Gimi

Under våren 2020 inleddes vårt samarbete med Gimi med syftet att skapa interaktivt och engagerande utbildningsmaterial riktat mot lärare och elever i grundskolan och gymnasium. Samarbetet är ett pilotprojekt för Swedish EdTest och bidrar till att den finansiella utbildningen även når ut till de barn som saknar stöd hemifrån eller av annan anledning inte kan få privatekonomisk kunskap i sin hemmiljö.

The Bill Meetup

Årets ekonomievent för unga

The Bill Meetup är första steget i vårt initiativ, ett inspirationsevent för unga inom privatekonomi. I september 2018 gick första The Bill Meetup av stapeln och fler kommer det bli!

Här kan du läsa om The Bill Meetup 2018

Är du under 21?

Då bjuder vi på Kreditkollen!

Vi tycker det är viktigt att unga får koll på sin ekonomi och sitt UC-Score. Därför ger vi bort Kreditkollen till alla som är under 21 år!

Skaffa Kreditkollen kostnadsfritt här!