The Bill

Så sprider vi kunskap till ungdomar för ett bättre samhälle.

TheBill-370.png

En hjälpande hand inom privatekonomi, spartips och att undvika ekonomiska fällor

Att bidra till en mer hållbar ekonomi och minska överskuldsättningen i samhället är några av anledningarna till att UC skapades. En viktig del handlar om att arbeta för en bättre framtid för unga i samhället, därför skapade vi under hösten 2017 initiativet The Bill - som är en del av UCs CSR arbete.

The Bill syftar till att inspirera och utbilda unga vuxna i allt som rör privatekonomi, för att ge dem så bra förutsättningar för sin egen framtid som möjligt. Sedan 2017 genomför vi olika insatser med målet att sprida kunskap, lärdomar och vägledning i hur man bäst sköter sin privatekonomi, hur man bäst sparar inför framtiden och hur man kan undvika att hamna i ekonomiska fällor.

Vägledning till hållbar privatekonomi

Vårt fokus ligger delvis i att öka kunskapen om privatekonomi hos ungdomar och därmed bidra till att minska överskuldsättningen i samhället.  Som ett led i att sprida kunskap har vi inlett ett par olika samarbeten.

  • Sedan ett par år tillbaka har vi ett samarbete med Fryshuset i Stockholm. Vårt gemensamma fokus ligger på att utbilda ungdomar inom privatekonomi och samarbetet involverar bland annat workshops och utbildningar och löpande råd och stöd inom just privatekonomi. Vi bidrar också med utbildningsmaterial till hemsidan Ungdomar.se, som är en av Sveriges största digitala mötesplatser för unga med cirka 40 000 unika besökare varje vecka.

  • Under våren 2020 inleddes även ett samarbete med Gimi, en app som hjälper barn och tonåringar lära sig att tjäna, spara och smart spendera fickpengar tillsammans med sina föräldrar och andra supportrar. Gimi arbetar även mot skolor och tillsammans har vi skapat en lektion i appen som syftar till att på ett interaktivt och engagerande sätt öka kunskapen kring privatekonomi hos unga. Vilket bidrar till att den finansiella utbildningen även når ut till de barn och unga som saknar stöd hemifrån, eller av annan anledning inte kan få privatekonomisk kunskap i sin hemmiljö.

  • Årligen erbjuder vi även The Bill Meetup, ett inspirationsevent för unga inom privatekonomi, där vi och våra gästföreläsare bjuder på kunskap, inspiration och gemenskap.  

Under 2021 utbildade vi, och Finlands motsvarade initiativ TarrkaFyrkka, över 1 100 ungdomar inom privatekonomi genom våra olika insatser.

Samarbeta?

Vi letar alltid efter fler sätt att sprida kunskap och bidra med vägledning till unga vuxna i samhället. Kontakta oss gärna om ni är intresserade av att samarbeta eller har andra frågor.

 

Kontakta oss

Är du under 21?

Då bjuder vi på Kreditkollen!

Vi tycker det är viktigt att unga får koll på sin ekonomi och sitt UC-Score. Därför ger vi bort Kreditkollen till alla som är under 21 år!

Skaffa Kreditkollen kostnadsfritt här!