The Bill

Så sprider vi kunskap till ungdomar för ett bättre samhälle

Att bidra till en mer hållbar ekonomi och minska överskuldsättningen i samhället är några av anledningarna till att UC skapades. En viktig del handlar om att arbeta för en bättre framtid för unga i samhället, därför skapade vi under hösten 2017 initiativet The Bill - som är en del av UCs CSR arbete.

En hjälpande hand inom privatekonomi, spartips och att undvika ekonomiska fällor.

The Bill syftar till att inspirera och utbilda unga vuxna i allt som rör privatekonomi, för att ge dem så bra förutsättningar för sin egen framtid som möjligt. Sedan 2017 genomför vi olika insatser med målet att sprida kunskap, lärdomar och vägledning i hur man bäst sköter sin privatekonomi, hur man bäst sparar inför framtiden och hur man kan undvika att hamna i ekonomiska fällor. Under 2022 utbildade vi, och Finlands motsvarade initiativ TarrkaFyrkka, över 700 ungdomar inom privatekonomi genom våra olika insatser. Läs mer om vårt strategiska hållbarhetsarbete och nordiska projekt för en mer hållbar ekonomi i samhället i vår Hållbarhetsredovisning 2022.

Vägledning till hållbar privatekonomi

Vårt fokus ligger delvis i att öka kunskapen om privatekonomi hos ungdomar och därmed bidra till att minska överskuldsättningen i samhället.  Som ett led i att sprida kunskap har vi inlett ett par olika samarbeten som du kan läsa mer om här nedan.

Fryshuset

Sedan ett par år tillbaka har vi ett samarbete med Fryshuset i Stockholm. Vårt gemensamma fokus ligger på att utbilda ungdomar inom privatekonomi och samarbetet involverar bland annat workshops och utbildningar och löpande råd och stöd inom just privatekonomi. Vi bidrar också med utbildningsmaterial till hemsidan Ungdomar.se, som är en av Sveriges största digitala mötesplatser för unga med cirka 40 000 unika besökare varje vecka.

22614

Gimi

Under våren 2020 inleddes även ett samarbete med Gimi, en app som hjälper barn och tonåringar lära sig att tjäna, spara och smart spendera fickpengar tillsammans med sina föräldrar och andra supportrar. Gimi arbetar även mot skolor och tillsammans har vi skapat en lektion i appen som syftar till att på ett interaktivt och engagerande sätt öka kunskapen kring privatekonomi hos unga. Detta bidrar till att den finansiella utbildningen även når ut till de barn och unga som saknar stöd hemifrån, eller av annan anledning inte kan få privatekonomisk kunskap i sin hemmiljö. Vi har också lanserat en webbsida med en quiz där man kan få hjälp att ta ekonomiska beslut.

22621

Binette Seck

Under 2023 inleddes ett samarbete med den sociala entreprenören Binette Seck som blev årets IT-kvinna 2021. Binette är en sann förebild för nästa generation och är engagerad i en mängd initiativ som bland annat syftar till att bygga broar mellan techbranchen och ungdomar från utsatta områden. Vårt gemensamma fokus syftar till att engagera och utbilda unga vuxna i privatekonomi. Samarbetet involverar interaktiva workshops och löpande råd och stöd inom privatekonomi.

Samarbeta?

Vi letar alltid efter fler sätt att sprida kunskap och bidra med vägledning till unga vuxna i samhället. Kontakta oss gärna om ni är intresserade av att samarbeta eller har andra frågor.

Dina kontaktuppgifter

Är du under 21?

Då bjuder vi på Kreditkollen!

Vi tycker det är viktigt att unga får koll på sin ekonomi och sitt UC-Score. Därför ger vi bort Kreditkollen till alla som är under 21 år!

Skaffa Kreditkollen kostnadsfritt här!