The Bill

Så sprider vi kunskap till ungdomar för ett bättre samhälle.

TheBill-370.png

En hjälpande hand inom privatekonomi, spartips och att undvika ekonomiska fällor

Att bidra till en mer hållbar ekonomi och minska överskuldsättningen i samhället är några av anledningarna till att UC skapades. En viktig del handlar om att arbeta för en bättre framtid för unga i samhället, därför skapade vi under hösten 2017 initiativet The Bill.

The Bill syftar till att inspirera och utbilda unga vuxna i allt som rör privatekonomi, för att ge dem så bra förutsättningar för sin egen framtid som möjligt. Sedan 2017 genomför vi olika aktiviteter med målet att sprida kunskap, lärdomar och vägledning i hur man bäst sköter sin privatekonomi, hur man bäst sparar inför framtiden och hur man kan undvika att hamna i ekonomiska fällor.

Vägledning till hållbar privatekonomi

Vårt fokus ligger delvis i att öka kunskapen om privatekonomi hos ungdomar och därmed bidra till att minska överskuldsättningen i samhället.  Som ett led i att sprida kunskap har vi inlett ett par olika samarbeten.

  • Under 2019 inleddes vårt samarbete med Fryshuset Powerhouse i Stockholm. Powerhouse är en satsning av Fryshuset vars syfte är att hjälpa ungdomar i första steget mot socialt entreprenörskap. Vårt gemensamma fokus i samarbetet ligger på att utbilda ungdomar inom privatekonomi. Samarbetet involverar bland annat inspelning av podcasts, workshops och utbildningar och löpande råd och stöd inom just privatekonomi.

  • Under våren 2020 inleddes även ett samarbete med Gimi. Gimi är en app som hjälper barn och tonåringar lära sig att tjäna, spara och smart spendera fickpengar tillsammans med sina föräldrar och andra supportrar. Vårt samarbete hade som syfte att skapa interaktivt och engagerande utbildningsmaterial riktat mot lärare och elever i grundskolan och gymnasiet. Samarbetet var ett pilotprojekt för Swedish EdTest och bidrar till att den finansiella utbildningen även når ut till de barn som saknar stöd hemifrån, eller av annan anledning inte kan få privatekonomisk kunskap i sin hemmiljö.

  • Hösten 2018 anordnade vi vårt första The Bill Meetup, ett inspirationsevent för unga inom privatekonomi. Vi samlade ungdomar för en eftermiddag i privatekonomins tecken, där vi och våra gästföreläsare bjöd på kunskap, inspiration och gemenskap. 

Samarbeta?

Vi letar alltid efter fler sätt att sprida kunskap och bidra med vägledning till unga vuxna i samhället. Kontakta oss gärna om ni är intresserade av att samarbeta eller har andra frågor.

 

Kontakta oss

Är du under 21?

Då bjuder vi på Kreditkollen!

Vi tycker det är viktigt att unga får koll på sin ekonomi och sitt UC-Score. Därför ger vi bort Kreditkollen till alla som är under 21 år!

Skaffa Kreditkollen kostnadsfritt här!