Henrik Kårdén

Produktspecialist

Jag gillar att vi på UC bidrar till en hälsosam kreditgivning i samhället, säger Henrik Kårdén en av våra produktspecialister. 

henrik-karden-520x346.jpg

Hej Henrik, produktspecialist inom vår kreditaffär. Vad gör du om dagarna?

Mitt jobb går ut på att hjälpa våra kunder ta rätt beslut, att automatisera sina beslut och vara trygga i sina beslut i samband med att de får kreditupplysningar från oss. Jag bygger kreditregelverk, som skickar med en rekommendation tillsammans med upplysningen till våra kunder. 

Rekommendationen ligger till grund för om kunden väljer att bevilja eller avslå en kredit.

Hela regelverket sätts upp i ett nära samarbete mellan oss och våra kunder, där vi arbetar in kundens önskemål och krav tillsammans med våra egna rekommendationer och vår erfarenhet. 

Jag är med på kundmöten, workshops, leder kravställning, produktutveckling, implementation, testande och massa annat roligt.

Hur länge har du arbetat hos oss, och hur kommer det sig att du hamnade just här?

Jag har arbetat på UC sedan april 2017.  Jag sökte mig till UC då det är en sådan central institution i kreditsverige, där jag trodde att jag skulle kunna lära mig enormt mycket. Innan jag hamnade på UC så jobbade jag med inkasso, och kände ett intresse kring att få jobba lite mer förebyggande – att vara lite mer av en ”good guy” i samhället.

Varför ska man jobba inom Enento Group, där UC ingår?

Den verksamheten som Enento Group och UC driver är så enormt central och viktig för så otroligt många människor. Man känner verkligen att man bidrar till att hjälpa till i frågor som är viktiga både inom branschen men även i samhället i stort.

Det är en tid där omvärlden förändras snabbare än någonsin, där data blir än mer viktigt, nya tekniska möjligheter kommer på löpande band och där vi inom företaget har otroliga chanser att vara med och påverka hur vi ska leda den resan.

Det är en arbetsplats med väldigt kompetenta och engagerade medarbetare, men också en arbetsplats där man kan vara sig själv, uppmanas att ha roligt och där man med mycket eget ansvar får chansen att hitta de bästa lösningarna för utmaningarna man möter.