Daniel Riemslag

Utvecklare

Träffa Daniel Riemslag, utvecklare som gillar bredden i det vår IT gör och att det finns något för alla hos UC.

daniel-riemslag-520x346.jpg

Hej Daniel, utvecklare hos oss på UC. Vad gör du om dagarna?

Jag är med i en ganska nybildad konstellation inom UC som har som mål att effektivisera och kvalitetssäkra produktutvecklingen i de nordiska länderna. Dagarna går åt till att diskutera API-design, stöta och blöta koncept och idéer för att göra livet lättare för utvecklare inom koncernen.

Programmeringsmässigt är fokus just nu att behandla och exponera en diger mängd företagsdata i olika REST APIer.

Hur länge har du arbetat hos oss, och hur kommer det sig att du hamnade just här?

Det har blivit lite drygt fem år nu. Jag kom in för att hjälpa till med sajten allabolag.se och det var verkligen toppen av ett isberg. Det fanns massor att göra och jag har agerat både som devops, arkitekt och programmerare både i front- och backendsystemen i olika grad.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det bästa med att vara utvecklare på UC är nog bredden på allt det som UCs IT levererar. Det finns något för alla smaker. Vi har allt från gamla Cobol program som snurrar på stordatorer till små snabba mikrotjänster i molnet och allt däremellan.

Vad värdesätter du mest hos en kollega, och hur är du själv som kollega?

Man ska ha roligt på jobbet. Det ska vara en prestigelös och avslappnad miljö där vi delar kunskap med varandra. Så upplever jag att det är här och jag försöker dra mitt strå till stacken.

Vad gör du när du inte jobbar?

Är lite retro-nörd så duttar med assembler på Commodore 64 ibland. Försöker få oljud ur mina syntar. Läser en bok eller tre i mån av tid, då främst programmeringsböcker (arbetsskada).