Bahar Acar

Analytiker

Bahar Acar, som jobbar som analytiker, berättar vad hon gör på jobbet.

Bahar-Acar-520x346.jpg

Hej Bahar! Du jobbar på vår analysavdelning här inom koncernen. Berätta, vad gör du?

Jag jobbar som analytiker på Customer Analytics där jag i huvudsak arbetar med kundspecifika uppdrag.  Våra kunder består främst av banker och kreditinstitut, men vi gör även internanalyser. Bland annat tar jag fram analyser som ger underlag för att bestämma strategier för kreditprocessen, vilket kan vara för att hjälpa en kund med cut-off gräns, riskdifferentierad prissättning och hushållskalkyler.

Några andra exempel på analyser jag gör är portfölj- eller nulägesanalyser där jag analyserar aktuell status i kundens portfölj i förhållande till Kreditsverige med avseende på kreditrisk, skuldsättning, kreditaktivitet och annan övrig information.

Jag hjälper även kunderna med uppföljning av befintlig kundstock, vilket innebär att vi visar flödet i kreditprocessen, allt från ansökning och kreditbeslut via portföljtillväxt till utveckling av inkasso och förtidslösen.

Ingen dag är den andra lik och UC har mycket data att analysera vilket är otroligt kul!

Hur länge har du jobbat på UC, och hur kommer det sig att du började jobba här?

Jag ville tillbaka till finansbranschen och jobba inom kreditrisk. UC kändes som det perfekta valet för mig. Rollen som kreditriskanalytiker kändes spännande och jag såg det som en möjlighet till att fortsätta utvecklas inom detta område. Nu har jag varit här i drygt två år och jag är väldigt nöjd med mitt val.

Vad är det bästa med vår arbetsplats tycker du?

Det absolut bästa med UC är alla fantastiska kollegor, vi har en bra kultur på företaget och alla får vara med och påverka. Utöver det värdesätter jag även att det är en bra balans mellan jobb och fritid samt att jag har stimulerande arbetsuppgifter, vilket gör att jag ständigt utvecklas.