Sofia Olivemark

Produktägare

Det bästa med UC är att jag hela tiden lär mig nya saker och utvecklas, säger Sofia Olivemark, produktägare.

Sofia-Olivemark-520x346.jpg

Hej Sofia! Du är en av våra produktägare inom vår kreditupplysningsverksamhet. Berätta vad du gör?

Att vara produktägare handlar mycket om att förstå våra kunder och marknaden, så att vi blir en naturlig samarbetspartner och kan stötta dem i deras arbete och processer. Det är mycket strategi och omvärldsbevakning.

Jag jobbar tillsammans med ett team som ansvarar för ett ganska brett område som våra kredituppföljningstjänster, filleveranser och internationell information och tjänster. Som produktägare sätter jag tillsammans med teamet vår roadmap och ser till att den är i enlighet med organisationens resa framåt. Det är fokus på nyutveckling, samtidigt som vi måste säkerställa att den dagliga leveransen fungerar. Vi har även mycket kontakt och utbyte med våra internationella partners, vilket är väldigt kul!

Hur länge har du jobbat på UC, och hur kommer det sig att du började jobba här?

Första gången jag klev in på UC var 2011, jag hade ganska nyligen avslutat gymnasiet och blev tipsad av en kompis att söka till Kundservice. Sedan dess har jag haft några olika tjänster och förra sommaren kom jag tillbaka till företaget efter tre års studier inom Marknadskommunikation och IT. Anledningen till att jag valde att komma tillbaka till UC var för att jag fått lära mig verktyg för användarcentrerad design vilket är väldigt användbart i min nuvarande roll, men också för att det hände så mycket spännande saker inom organisationen då vi slogs ihop med Asiakastieto. En väldigt lärorik resa!

Vad är det bästa med vår arbetsplats tycker du?

Man tillåts ta mycket ansvar och utvecklas i sin roll, jag visste ju knappt vad en kreditupplysning var när jag började här! Och det finns alltid mer att lära sig och det finns så himla smarta och bra människor att lära sig mer av.