Möt våra anställda

Här kan du läsa om hur det är att arbeta på UC och möta några av medarbetarna bakom vår framgång. Tveka inte att kontakta oss på HR om du har frågor eller funderingar!

Jonas Ben Larbi, Produktspecialist Tambur

På UC finns stora möjligheter att utvecklas och ta sig an nya utmaningar. En som gjort detta är Jonas Ben Larbi, tidigare kundtjänstmedarbetare.  Med kunskap om UCs affär samt bakgrund inom mäklarbranschen axlar han nu rollen som produktspecialist för Tambur, en tjänst som förenklar tillträdesprocessen för banker och mäklare. Vi har ställt några frågor till Jonas!

Grattis till nya tjänsten Jonas! Nu söker vi din ersättare på kundtjänst. Vad är det för person vi söker?

Tackar! En person som är nyfiken och strävar efter att utmanas men som även trivs i kunddialoger. På UC finns det oändligt mycket att lära sig om och fördjupa sig i.

Du har ju arbetat på vår kundtjänstavdelning i 2 år, vad får dig att gå vidare inom UC?

Jag har utvecklats oerhört mycket och lärt mig massor om ekonomi och privatjuridik som jag har nytta av utanför min yrkesroll. Nu ska jag gå vidare och fördjupa mig i en tjänst som snart ska lanseras och är helt unik i branschen.

Vad får man uppleva om man får jobbet som kundtjänstmedarbetare hos er?

Bredden och flexibiliteten! Kundservice supporterar koncernens samtliga tjänster för både privatpersoner och företagskunder. Efter ett tag när man har fördjupat sig i ett område så ansvar man för det på kundservice. Det kan t.ex innebära projektarbete, utbildning och ett övergripande ansvar. Arbetsuppgifterna är väldigt varierande och det finns något för alla.

Vad kommer du sakna mest?

Pulsen! Spänningen inför nästa samtal med vetskapen om att det kan handla om precis vad som helst och där vi har som uppdrag att identifiera behovet eller problemet för att rekommendera bästa möjliga lösning.

Vill du söka jobbet som kundtjänstmedarbetare? Klicka här!

Jozef Lindström, Produktansvarig webbapplikationer

En av de stora utmaningarna i jobbet är att sammanföra alla åsikter och olika aspekter till att bli en bra webbtjänst. Jozef Lindström, produktansvarig webbapplikationer, har sitt sätt att lösa det. "Det är viktigt att en produkt har både hög säkerhet och är användarvänlig så jag hittar alltid lösningar med hjälp av tekniken", säger han.

När började du på UC?

För 15 år sedan var jag nyinflyttad till Stockholm och läste i Metro att de sökte en vikarie till kundtjänst på UC. Jag sökte och fick jobbet. Därefter har jag sökt mig vidare inom UC och har vid det här laget haft sju olika tjänster inom olika områden.
Jag trivs väldigt bra här!

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb?

Mitt huvudsakliga ansvarsområde är kreditupplysningstjänsten Ta en UC och som produktansvarig är den största utmaningen att sammanföra allas åsikter och olika aspekter till en bra produkt. Det är viktigt att en produkt har både hög säkerhet och är användarvänlig så jag hittar alltid lösningar med hjälp av tekniken.

Jag jobbar mycket med säkerhet och inloggning för alla våra tjänster, vi har krav från myndigheter att till exempel ha stark autentisering när företag och personer loggar in hos oss.

Vad är bäst med ditt jobb?

Att jag kan vara mig själv på jobbet, jag är en servicemänniska och gillar att hjälpa människor. Jag känner också att jag har förtroende från mina kollegor.

Vad gör du helst på din fritid?

Jag gillar att resa, det brukar bli ett par resor varje år. Jag gillar att möta nya kulturer och se att det finns en vardag även utanför min bubbla. Att resa ger mig nya perspektiv på tillvaron och får mig att växa som människa. Och så njuter jag av livet, det kan handla om något så enkelt som att ta en kopp kaffe.

Snabba fakta Jozef Lindström

 • Matlåda eller Äta ute
 • Höst eller Vår
 • Fjäll eller Hav
 • Åka kommunalt till jobbet eller Cykla

Marianne Grünwald, Säljare på allabolag.se

Marianne Grünwald har arbetat med försäljning i hela sitt yrkesverksamma liv och har också varit egenföretagare. Den bakgrunden har hon stor nytta av på allabolag.se där hon arbetar med försäljning, marknadsföring och företagsinformation. "Jag älskar kontakten med kunderna och att finna lösningar som skapar värde för dem", säger hon.

När började du på UC?

Jag började på allabolag.se 2012 och jag arbetar idag med försäljning, marknadsföring och företagsinformation. Allabolag.se används av små och medelstora företag, framför allt när de ska göra affärer och webbsidan har närmare 2 miljoner unika besökare i månaden. Alla företag som är registrerade hos Bolagsverket har en egen sida hos oss med namn, kontaktuppgifter och de tre senaste årsboksluten. Mitt jobb är att kontakta företagen för att se om de vill förbättra sin sida hos oss genom att till exempel lägga till sin logotyp, ha med en kort text om företaget och även olika länkar till sociala medier. Jag hjälper också företag med mer direkt marknadsföring när de ska nå nya kunder, det kan handla om att synas med en annons på allabolag.se eller skräddarsy listor till företag som ska göra utskick.

Vad tycker du är intressant med just ditt område?

Jag älskar mina kunder och kontakterna med dem. Genom att lyssna på vad de behöver och vad de är ute efter kan jag se vilka lösningar vi har för dem. Målet är hela tiden att göra kunderna nöjda och att bemöta dem på ett bra sätt.

Vad är bäst med ditt jobb?

Det är möjligheten till frihet under ansvar. Jag tycker om kundrelationerna och jag känner en glädje att gå till jobbet.

Vilken tidigare erfarenhet har du nytta av i ditt arbete idag?

Jag har jobbat med försäljning på olika sätt i hela mitt yrkesverksamma liv och jag har också varit egenföretagare inom olika branscher. Den bakgrunden har jag nytta av idag, jag förstår köpprocessen som företag har.

Snabba fakta Marianne Grünwald

 • Matlåda eller Äta ute
 • Höst eller Vår
 • Fjäll eller Hav
 • Åka kommunalt till jobbet eller Cykla

Thomas Jernberg, Strategic Sales Manager

Det har hänt en hel del sedan Thomas Jernberg, Sales Manager UC Group – Strategic Accounts, började på UC. Då var det bara ett bolag, men de senaste tio åren har antal bolag och produktområden ökat rejält. "Den största utmaningen med jobbet är att samordna alla våra bolags försäljning mot våra strategiska kunder", säger han.

Hur ser din karriär på UC ut?

Jag har arbetat på UC sedan 1993 och började som regionchef med ansvar för region Stockholm som var allt från Stockholm upp till Treriksröset. Därefter har jag varit försäljningschef, marknadschef, försäljningsdirektör och affärsområdeschef. Sedan 2014 är jag Sales Manager UC Group – Strategic Accounts och sitter även med i koncernledningen sedan 2000. Det har hänt väldigt mycket på UC under de här åren, från 1993 när vi var ett bolag med en begränsad kundgrupp till dagens sex bolag med en bred kund- och produktportfölj.

Vilken tidigare erfarenhet har du nytta av i ditt arbete idag?

Nu har jag jobbat på UC ganska länge, men ett intresse och förståelse för siffror och människor är bra att ha. I grunden är mina ekonomikunskaper och mina tidigare försäljningserfarenheter väldigt nyttiga, jag har sålt både konsument- och kapitalvaror.

Vad är bäst med ditt jobb?

Bredden, det är så många olika saker som vi jobbar med samtidigt. Och så gillar jag kontakten med olika företag och branscher.

Vad är ditt bästa råd till framtida arbetskamrater?

Det är bra om du kan leva upp till våra värdeord: värdeskapande, ansvarsfulla och passionerade. Det är också viktigt att kunna agera handlingskraftigt och positivt.

Vad gör du helst på din fritid?

Då är jag helst på golfbanan. Går det att kombinera med en resa till ett varmare land, tillsammans med familjen eller vänner, är det ännu bättre. Annars tar jag gärna på mig snickarbyxorna och jobbar eller går på promenader med vår hund.

Snabba fakta Thomas Jernberg

 • Matlåda eller Äta ute
 • Höst eller Vår
 • Fjäll eller Hav
 • Åka kommunalt till jobbet eller Gå till jobbet