Företagsanpassad utbildning från UC ger Wasa Kredit konkurrensfördelar

På finansbolaget Wasa Kredit ser man de 240 medarbetarnas kompetens som sin viktigaste tillgång. För att alla ska kunna fatta kloka och snabba beslut får medarbetarna gå en heldagsutbildning i kreditbedömning som UC har skräddarsytt efter Wasa Kredits behov. De anställda får samma plattform att stå på, vilket till leder till bättre kundservice och säkrare, lönsammare kreditbeslut.

Wasa Kredit erbjuder finansieringstjänster till företagskunder och privatpersoner. Finansbranschen befinner sig i ständig utveckling – en utveckling som drivs av skärpta krav från tillsynsmyndigheter och kundernas föränderliga behov.

Marie Ågren, utbildningsansvarig på Wasa Kredit, säger:

– Vi anlitar sedan många år UC för både kreditinformation och skräddarsydda utbildningar. Kurserna har lett till att våra medarbetare kan fatta säkrare och lönsammare kreditbeslut. För oss var UC var ett naturligt val, eftersom vi vet att UC är en stabil och långsiktig samarbetspartner med gedigen kompetens inom området.

UCs företagsutbildningar ger en ökad förståelse för den bakomliggande informationen i upplysningarna så att handläggarna kan tolka upplysningen optimalt. Utbildningen ger kredithandläggarna verktyg för att motivera sina beslut utåt mot kund men också internt. Det leder till att kursdeltagarna kan fatta trygga beslut även i de fall som hamnar inom gråzonen.

Marie Ågren är mer än nöjd med servicen hos UC. När hon skulle få en ny kontaktperson hos UC sköttes överlämningen på ett väldigt bra sätt. Både den gamla och den nya kontaktpersonen var mycket engagerade för att allt skulle flyta på som vanligt, berättar Marie Ågren.

– Servicen är alltid utmärkt. Mina kontaktpersoner är proaktiva och tar stort ansvar för sina leveranser. Jag blir bemött på ett personligt och professionellt sätt, och upplever stort engagemang från kursledarna kring att leveranserna alltid ska vara på topp, säger Marie Ågren.

Förutom att Marie Ågren är nöjd med samarbetet med UC som helhet, sparar det henne en hel del tid.

– Jag behöver lägga minimalt med arbete på utbildningsupplägg. Jag känner mig alltid trygg i mina beställningar och behöver inte fundera på vilken kurs jag ska planera för att säkra kompetensen, eller hur vi ska lägga upp kursen. När det är dags att köra ett utbildningstillfälle vänder jag mig bara till UC. Oftast har de redan på eget initiativ bokat en utbildningsdag långt i förväg, så jag behöver inte tänka ens på det!