UC Nordiskt Tillväxtcertifikat hjälper Meetech bygga varumärket

Meetechs båda grundare Christian Otterberg och Martin Marten

Sedan starten 2016 har ljud- och bildteknikföretaget Meetech vuxit med mellan 20 och 30 procent per år. Därmed hör det till den exklusiva skara som kvalificerar sig för UC Nordiskt Tillväxtcertifikat.

– Det är klart att vi är stolta. Vi visar upp certifikatet på så många sätt vi kan. I våra sociala medier, E-postsignaturer, på företagspresentationer när vi pitchar, säger Meetechs vd Christian Otterberg.

Sigillet visar att Meetech har utmärkt sig som ett tillväxtföretag. Det finns olika definitioner på vad ett tillväxtföretag är, men gemensamt är att dessa företag växer snabbt och kraftigt. De växer i omsättning som ofta genererar vinst vilket leder till att de blir framgångsrika.

Meetech är en one-stop-shop för professionella lösningar inom ljud- och bildteknik för konferensrum, restauranger och butiker. De säljer och installerar dels den tekniska hårdvaran men hjälper också till med implementation av mjukvara, service och support.

Alla kurvor pekar uppåt

Företaget har sin bas i Solna. Vid starten bestod det av Christian och hans kompanjon och medgrundare Martin Marten. Sedan dess har alla kurvor pekat uppåt. Kraven för att kvalificera sig till UC Nordiskt Tillväxtcertifikat är högt ställda. Endast en minoritet av Sveriges företag kvalificerar sig årligen. Meetech har vuxit med 20-30 procent per år. Enda undantaget är det allra senaste året. Det kommande bokslutet kommer att visa på en fördubbling av omsättningen. Ja, du läste rätt – en fördubbling.

En viktig förklaring till det senaste språnget är förstås att pandemin rejält har skyndat på den digitala mognadsprocessen i företag och organisationer.

– Vår bransch har i ett slag flyttat sig fem-sex år snabbare in i framtiden. Alla har varit tvungna att sätta sig in i den digitala mötestekniken vilket har skapat ett behov av bättre möteslösningar, kameror, mikrofoner och allt annat som hör till.

– Pandemin har medfört att fler fått möjligheten att jobba hemifrån delar av arbetstiden. Det har i sin tur inneburit att många arbetsgivare organiserat om sina lokalytor och satsat på fler, men ofta mindre konferensrum med bra bildskärmar. Och även om digitala möten aldrig helt kan ersätta personliga möten så är den nya tekniken här för att stanna, säger Christian.

UC Nordiskt Tillväxtcertifikat bygger varumärket

Idag består Meetech av 15 medarbetare. De senaste två åren har företaget fokuserat på att bygga varumärket, vilket givit resultat. Nyligen utsågs Meetech till årets unga företag i Solna, och allt oftare är det kunderna som kontaktar företaget i stället för vice versa.

- Trovärdigheten som UC Tillväxtcertifikat tillför är en viktig del i varumärkesbygget, menar Christian.

– Jag ser det som ett kvitto på att alla på Meetech gör ett fantastiskt jobb och det uppskattas av våra kunder. Att få ett konkret bevis som tillväxtcertifikatet är ovärderligt.

För tillfället är dock diplomet nedpackat. Meetech har nämligen vuxit ur sina lokaler och håller på att flytta. Men så fort de kommit i ordning ska det sättas upp på en hedersplats.

Visste du att UC Nordiskt Tillväxtcertfikat kommer både som ett fysiskt diplom att hänga på kontoret samt ett digitalt i form av ett sigill för hemsida, tryckmaterial och diverse bildformat. Dessutom syns sigillet på allabolag.se

– Det skickar en viktig signal till alla som kommer in på kontoret. Inte minst till oss själva. Det är superviktigt att bygga stolthet internt i ett företag. Våra anställda som är ute och gör jobben är ju de riktiga säljarna. Den stoltheten hjälper oss också att behålla våra duktiga medarbetare. Alla vill vara med i ett vinnande lag, säger Christian.

Framtiden då, kommer ni att fortsätta att växa?

– Det är ambitionen. Men vi tror inte på att bli alltför stora och riskera att tappa i kvalitet och kontroll. En omsättning på 40-50 miljoner kr och 20-25 medarbetare känns som ett bra mål. Å andra sidan är det inte bara upp till oss. Till stor del växer vi tillsammans med våra kunder.

Hur ser du på UC som leverantör?

– Jag förknippar UC med förtroende. Seriöst och legitimt på alla sätt vilket förstås också innebär att ett certifikat från UC blir ännu med värdefullt. Och det är alltid lika trevligt när UC ringer. Hittills har de ju enbart haft positiva saker att berätta, säger Christian Otterberg.