”UC förstår vår affär”

Att UC och Securitas Direct har ett lyckat samarbete sedan över tio år är inte så konstigt om man tittar närmare på bolagens värdegrunder. Båda företagen drivs av att förenkla vardagen, öka säkerheten och skapa en högre lönsamhet för sina kunder. Men främsta skälet till den långa kundrelationen ligger i UC:s flexibilitet och förmåga att ta fram kundanpassade lösningar, tycker Petra Berger, kredithandläggare på Securitas Direct.

Securitas Directs verksamhet handlar om säkerhet och riktar sig både till privatpersoner och företag. De arbetar i en värld där riskerna ständigt förändras och kunderna finns inom många olika branscher. Dessutom varierar kundernas storlek – från privata hushåll till globala mångmiljardbolag.

Den stora bredden kräver en leverantör som har förståelse för komplexiteten och de olika aspekterna av deras affär. Det är här UC kommer in i bilden. Sedan mer än tio år har Securitas Direct ett nära samarbete med UC både inom marknads- och kreditinformation.

Petra Berger, kredithandläggare på Securitas Direct, säger:

– Det finns många anledningar till vårt långa samarbete. Men kortfattat rör det sig om att UC har användbara tjänster och att deras sätt att arbeta passar oss. Vi har alltid haft bra kontaktpersoner hos UC också, som snabbt hjälper oss vid behov.

Securitas Direct använder marknadsinformation från verktyget UC Selekt, som innehåller detaljerade uppgifter om Sveriges en miljon företag. Snabbt och enkelt får Securitas Direct fram kreditvärdiga prospekt åt sin säljorganisation. Eftersom urvalskriterierna skräddarsys efter företagets behov, är resultatet träffsäkert. Det gör att säljarna sparar tid genom att inte behöva ägna sig åt fel typer av kunder.

– UC Selekt ger oss tips om nya bolag att bearbeta för att få fler kunder. Det är ett smidigt verktyg för vår säljsupport, säger Petra Berger.

Det här med skräddarsytt går igen även i samarbetet som rör kreditinformation. Securitas Direct och UC har i tätt samarbete mejslat fram anpassade kreditmallar. Med mallarna som beslutsstöd kan handläggarna fatta trygga beslut. Dessutom blir kreditbedömningen enhetlig. Oavsett vilken handläggare en kund har kontakt med, så görs bedömningen på lika grunder.

– Vi är väldigt nöjda med den servicen vi får. Jag tycker att UC förstår vår affär, de är hjälpsamma, flexibla och trevliga, avrundar Petra Berger.

Kontakta våra experter

Annica Eriksson

Annica Eriksson

Produktägare Kredituppföljning

08-670 90 00 annica.eriksson@uc.se
Lars Hjertström

Lars Hjertström

Försäljningschef för UCs marknadstjänster

Lars brinner för att hjälpa företag att öka sin försäljning! Med en lång karriär inom försäljning och marknadstjänster har han bred och djup kompetens inom strategisk och taktiskt direktmarknadsföring. På fritiden har Lars fullt upp med familjelivet (fyra barn kräver sin tid) och med sina joggingturer när tid finns.
08-670 92 14 lars.hjertstrom@uc.se