Säkra underlag tryggar Interim Searchs tillväxtresa

På bilden: Vd Stefan Granqvist i mitten, med två kollegor på Interim Search

Två år på raken har Interim Search kvalat in som ett av Dagens Industris Gasellföretag. Dessutom listades det som Superföretag av Veckans Affärer 2018. Inte illa för ett bolag som startades så sent som 2012 och verkar i en starkt konkurrensutsatt bransch. Här berättar bolagets vd Stefan Granqvist hur UCs verktyg UC Selekt har bidragit till framgångarna.

– Vi arbetar med interim management vilket innebär att vi förser våra kunder med chefer och specialister för tidsbegränsade uppdrag. Det kan handla om ett företag som har ett glapp när någon har slutat, eller vill driva ett förändringsarbete, säger Stefan Granqvist, vd och medgrundare.

I Interim Searchs nätverk av underkonsulter finns ett 30-tal olika befattningar representerade, bland annat vd:ar, controllers och specialister inom produktion och logistik. Bolaget jobbar branschoberoende över hela Sverige med allt från fintech till industribolag och statliga verksamheter.

– Vi drivs av att lösa problem, och det är vi bra på. De roller vi tillsätter har det gemensamt att det är nyckelpositioner och att det nästan alltid är bråttom. Att hitta rätt person är som att lägga ett komplext pussel.

Kvalitet och precision

I det pusslet spelar UC en viktig roll. Sedan drygt fem år använder sig Interim Search av det webbaserade verktyget UC Selekt. Det ger tillgång till utförlig affärsinformation om Sveriges en miljon företag och används för analys, marknadsföring och försäljning.

– Vi måste arbeta snabbt, men med kvalitet och precision. Därför behöver vi säker affärsinformation att utgå från. Det kan handla om allt från att identifiera tänkbara kunder och analysera deras potential till att bedöma kreditvärdighet. UC Selekt ger oss möjlighet att fatta säkra och snabba beslut som leder till lägre affärsrisker.

Brett användningsområde

UC Selekt kommer väl till pass även inom andra områden. När Interim Search deltar i upphandlingar behöver de kunna styrka sin egen kreditvärdighet för att kunna lämna anbud på ramavtal med statliga organisationer. Ett annat exempel är när bolaget genomför bakgrundskontroller av konsulter.

– En interimschef som tillfälligt håller i rodret inom en organisation har ett extra stort ansvar. Därför genomgår våra underkonsulter en diger process. Bland mycket annat kontrollerar vi att de är registrerade för F-skatt, vilket går enkelt att göra i verktyget.

Varför valde ni just UC som leverantör?

– De har ett komplett erbjudande av affärsinformation och tjänster som vi behöver för att trygga samarbetet med kunder, konsulter och samarbetspartners. UC Selekt är dessutom ett lättarbetat system där vi kan skräddarsy urval och lägga in automatiska bevakningar som fungerar smidigt.

Vad skulle försvåras i er verksamhet om ni inte använde UC Selekt?

– Vi skulle inte kunna hålla samma snabbhet och kvalitet i vårt arbete. UC Selekt ger oss trygga underlag som gör att vi enklare kan fatta beslut och växa på ett tryggt sätt, säger Stefan Granqvist.

Vill du veta mer om UC Selekt? Läs mer här! 

Läs mer om Interim Search