Nordisk tillväxt tack vare samarbetet med UC

Sambla är en svensk låneförmedlare som expanderat sin verksamhet till Norge och nu vidare till Finland. Ett nordiskt avtal med UC har bidragit till att expansionen gått snabbt och effektivt.

-Vi hade en vision att ta oss in på den nordiska marknaden och bli en nordisk spelare. För att vi skulle lyckas med vår vision har det varit avgörande att ha ett samarbete med UC. Om man vill expandera på den nordiska marknaden är det fördelaktigt att ta fram ett nordiskt avtal, säger Per Österström, grundare och affärsutvecklingschef på Sambla.

Sambla är kund hos UC sedan 2014 och användare av UCs låneförmedlarlösning som innebär att endast en kreditupplysning för kunden registreras. Tjänsten används också för insamling av persondata, analys, identifiering och kreditscoring i syfte att hitta rätt kund till rätt bank. Tjänsten har varit avgörande för Samblas expansion i Norden.

-UC har hjälpt oss att expandera över hela Norden. Vi började i Sverige och för att komma igång i Norge behövde vi en kreditupplysningslösning för att kunna identifiera och kreditscora kunderna. Nu fortsätter vi i Finland.

Utan det nordiska avtalet hade Sambla varit tvungna att få till enskilda avtal med kreditupplysningsföretagen Experian i Norge och Asiakastieto i Finland för att sätta upp olika integrationslösningar för olika marknader.

-Med hjälp av UC har vi kommit i kontakt med rätt personer och rätt produkt vilket har gjort att det gått snabbare för oss att expandera och produkten har även fått en kvalitetssäkring för att det är den bästa och största på marknaden. Det nordiska avtalet med UC har bidragit till att kostnaden per kund gått ner på alla våra marknader vilket har ökat lönsamheten.

För Sambla har samarbetet med UC varit avgörande för företagets nordiska expansion och de är mycket nöjda med UC.

-Vi har haft samma kontaktperson på UC hela tiden och de har hjälpt oss att anpassa produkten. Det har gått snabbt och effektivt. Vi har en personlig relation och en transparent och rak dialog avslutar Per.

 Klicka här om du vill läsa mer om Sambla.