Gabriella Göransson

VD UC AB

Med expertis inom kreditgivningsfrågor brinner Gabriella extra mycket för effektiva processer. Förutom jobb och familj sätter god mat, vänner och resor guldkant på hennes tillvaro. Här bloggar hon om vad som händer i kreditinformationsvärlden, både hos oss men i stort. Hon är även duktig på trender inom bedrägerier och delar med sig av sitt stora kunnande.

Med träffsäker kreditbevakning kan Almi ta väl genomtänkta risker

Genom sina lån ger Almi Företagspartner dagligen 100 företag möjlighet att växa och utvecklas. I Almis uppdrag ingår det att erbjuda riskvilliga lån när ingen annan gör det. Det ställer stora krav på de underlag som ligger till grund när Almi beviljar lån och följer upp sina krediter. I drygt tio år har UC varit Almis självklara val för kreditinformation. För oss på UC är det självklart att lära känna våra kunder, sätta oss in i deras affär och förstå vad de faktiskt gör för att vi ska kunna leverera precis det som kunden behöver. Att få arbeta med Almi är utvecklande eftersom deras behov förändras kontinuerligt samtidigt som de är väldigt omsorgsfulla i sitt kreditarbete. Det ställer krav på oss som leverantör – vi måste anpassa våra tjänster och hitta innovativa lösningar som passar Almi. Kvalité, kvalité, kvalité I vår nya film möter vi Carina Nordström på Almi som ger sin syn på vår relation. ”Jag upplever att UC är nyfikna och att de ständigt vill utvecklas och bredda sitt tjänsteutbud. Det gör dem till en oerhört intressant leverantör för oss att arbeta med. Vi har fått mycket goda resultat av att arbeta med UC. Vi upplever också servicen som mycket god. UC är alltid professionella och visar ett stort intresse för att lösa våra frågor, funderingar och utmaningar på bästa sätt.” Jättekul att höra så positiva ord! Att erbjuda en servicenivå av högsta klass tillsammans med pålitlig information i våra tjänster är kärnan av vår affär. På tal om kvalité – ibland får jag frågan om hur vi arbetar med just kvalitén i våra produkter och kortfattat brukar jag svara att en av sakerna som gör oss speciella är att vi kontrollräknar den bokslutsinformation som vi hämtar från Bolagsverket. Det leder till att våra uppgifter håller en oomtvistad kvalitet eftersom vi korrigerar räknefel och flaggar för felaktigheter. För oss är det A och O att man ska kunna lita på den information som vi levererar. Att vi har fått nöjet att arbeta med Almi i snart 10 år är ett gott betyg.

Företagsbedrägerier kan upptäckas snabbare

Enligt Brottsförebyggande rådet (BRÅ) har de anmälda bedrägeribrotten mer än tredubblats de tio senaste åren. Ett växande samhällsproblem som vill vi hjälpa företagare att motverka! Precis som problematiken kring ID-kapningar av privatpersoner ökar även bedrägeribrott på företagssidan. De företag som olyckligt nog drabbas spenderar mycket tid, kraft och ork på att reda ut de bekymmer som brottet innebär. Bedragarens mål med brottet är vanligtvis att lura till sig pengar eller kapitalvaror på kredit, som det bedrägliga företaget i sin tur tjänar pengar på att sälja vidare. Våra erfarenheter visar att speciellt utsatta branscher är elektronik, byggvaror, kontorsvaror samt lånefinansiering. I dialogen med våra kunder har den här problematiken varit på tapeten under en längre period. Våra kunder har efterfrågat vår hjälp för att motverka att bli utsatta. Därför känns det skönt att äntligen kunna presentera vårt bidrag till att minska problematiken: UC Detekt. Vår nya tjänst syftar till att identifiera och motverka potentiella bedrägeriförsök där ett aktiebolag används som täckmantel för att lura andra företag på varor eller pengar. Med andra ord – tjänsten hjälper till att upptäcka när ett företag försöker lura ett annat företag. På BRÅs webbplats kan du läsa mer om utvecklingen av bedrägeribrott. Vill du veta mer om vår tjänster mot bedrägerier gör du det här!