Automatiserade kreditbeslut

UCs kreditbeslut ger dig automatiskt snabba beslut

Med Automatiserade Kreditbeslut får du tillgång till vår samlade databas med unik kreditinformation och kan fatta korrekta beslut. Regelverken är helt anpassningsbara efter just ditt företags kreditpolicy och går att kombinera med en mängd olika funktioner och beräkningar.

  • Fatta snabba, säkra och objektiva beslut med våra välutformade regelverk
  • Spara tid på manuell hantering och bestäm själv hur stor del av din process du vill automatisera hos UC
  • Få en konsekvent kreditbedömning så att inga bra affärer går förlorade
  • Skräddarsy ditt regelverk tillsammans med våra experter och justera löpande efter din riskaptit

Tjänsterna inom automatiserade kreditbeslut är tillgängliga både via API och webbtjänst. Du får beslutet levererat tillsammans med kreditupplysningen.

Kontakta oss

UC Hushållskalkyl

Få ett ännu bättre beslutsunderlag i din kreditbedömning genom att använda vår populära KALP - UC Hushållskalkyl.

Att bedöma återbetalningsförmågan är en grundläggande del i en ansvarsfull kreditgivning. Samtidigt är det en värdefull kontroll för dig som kreditgivare för att minska risken att konsumenten inte har möjlighet att betala av krediten, och du därmed riskerar att göra affärer som går med förlust.

En kvar-att-leva-på-kalkyl, KALP, är ett kraftfullt verktyg för att bedöma återbetalningsförmågan hos dina kunder. UC Hushållskalkyl använder information från konsumenten tillsammans med den detaljerade data som vi själva samlar in för att skapa en helhetsbild och en träffsäker beräkning för hur ett hushålls intäkter och utgifter ser ut per månad.

Därför ska du använda UC Hushållskalkyl

Vi erbjuder full flexibilitet att använda flertalet färdiga komponenter för att ta fram den KALP som bäst motsvarar hur du vill göra din kalkyl. Varje räntesats, schablon eller beräkning kan anpassas för dig. Vi guidar dig i att sätta upp en KALP som fungerar i just din kreditprocess.

Om du väljer att använda några av våra standardiserade värden behöver du inte tänka på att uppdatera räntor när marknaden ändras eller att följa myndigheternas information om nya standarder för levnadskostnader och boendekostnader – det tar vi hand om åt dig.

Vi följer noga nya riktlinjer från tillsynsmyndigheter för att se till att UC Hushållskalkyl ständigt håller rätt standard och flexibilitet.

Läs mer om UC Hushållskalkyl

Våra kunder berättar

Karl Törner

Nordic Finance

"
Beslutsstödsteamet ger fantastisk service. Jag har alltid känt att vi är prioriterade.
"

Niklas Robertsson

Circle K

"
UCs Beslutsstödstjänster är en ovärderlig del av vår långivningsprocess.
"

Kontakt

Prata med någon av våra experter för att få veta mer

Vill du veta mer? Fyll i dina uppgifter så hör en av våra experter av sig till dig.

Dina kontaktuppgifter