Analys och prediktiv modellering

Experthjälp inom kreditrisk, modellering och machine-learning

Vi hjälper dig med allt från jämförelser av historisk data, till att utveckla nya prediktiva modeller. UC har lång erfarenhet av att optimera kreditprocesser och att dra maximal nytta av tillgänglig information. 

Kontakta oss

Kreditscore

De bästa kreditscoren på marknaden hjälper dig att enkelt fatta rätt beslut. Vi hjälper dig att välja rätt modell både för konsumenter och företag.

  • Skräddarsydda score
  • Generiska score
  • Bransch-score 

Optimering

Unika analyser och underlag ger dig optimala förutsättningar att hantera riskerna i din kreditportfölj från ax till limpa.

  • Marknadsinblick
  • Optimerade kreditregelverk
  • Uppföljning av kreditportfölj

Insikter

Öka din kundförståelse och effektivisera dina processer med våra verktyg inom analys och machine-learning.

  • Churn
  • Optimala prospekt
  • Bedrägeri

Utveckling av prediktiva modeller

När du behöver datadrivna beslutsunderlag, eller automatiska beslut, kan du komma till oss. Vi utvecklar skräddarsydda modeller för precis dina behov.

Ofta handlar det om kreditscoring vid ansökan, om du är redo för nästa steg i din process och vill få en ännu vassare kreditriskbedömning än vad UCs generiska score kan ge. Andra fall kan röra riskscoring på portfölj, för att få tidiga varningar eller fatta beslut om hantering i kravkedjan. 

Effektiv kreditprocess

Oavsett om du är en stor eller liten aktör på kreditmarknaden så är A och O att ha en effektiv och optimerad kreditprocess. Vi kan hjälpa er med det. Vår unika data och kompetens möjliggör allt från insikter inom kreditmarknaden och optimering av kreditmallar till portföljanalyser och modellering av tidiga signaler av försämrad betalningsförmåga.

Djupare insikter 

Vi hjälper er med alla typer av prediktiva modeller och utanför kreditrisk är de största områdena churn och prospektering. Våra churnmodeller ger dig en bättre förståelse av vilka kunder som är på väg att lämna dig, så att du kan minska utflödet och skapa bättre relationer med dina kunder. För prospektering sätter vi upp machine-learning-modeller för att hitta optimala prospekt, eller för att identifiera vilka kunder med produkt A som är mest sannolika att vilja pröva produkt B.  

Vi utgår från dina behov

Vi väljer från en stor verktygslåda för att anpassa våra lösningsförslag efter dina förutsättningar. Tillsammans hittar vi en balans mellan komplexitet, förklarbarhet, implementerbarhet och prestanda. Vi arbetar på hela skalan från enkla intuitiva system till avancerad AI, för vi vet att det alltid finns en avvägning och ofta är bra resultat imorgon bättre än perfekta resultat nästa år. 

Om oss 

UCs analysavdelning är en grupp på ungefär 15 personer med bakgrund i statistik, ekonomi, matematik och fysik, flera med forskningsutbildning. Vi ansvarar på UC för dataanalys, kreditscoring, statistik, prediktiv modellering och machine-learning (AI). Vi ger även rådgivning inom kreditriskprocesser. 

Kontakt

Prata med någon av våra experter för att få veta mer

Vill du veta mer? Fyll i dina uppgifter så hör en av våra experter av sig till dig.

Dina kontaktuppgifter