Med anledning av situationen i Ukraina

Många av oss är just nu oroliga och stressade över det som händer i vår närhet och våra tankar går självklart först och främst till människorna i Ukraina.

Vi på UC vill informera om att vi följer alla sanktioner mot ryska företag. Vår roll som informationsleverantör för samhället är både avgörande och nödvändig och vi använder vår egen tjänst för att se till att vi inte gör affärer med företag, tjänste- eller dataleverantörer som faller under internationella sanktioner.

Affärsverksamhet med företag och privatpersoner under sanktioner är förbjuden, men behovet av information om ryska och ukrainska företag kvarstår. Våra kunder behöver övervaka riskerna och se förändringarna för att kunna reagera på dem. Därför fortsätter UC att tillhandahålla rapporter och data om ryska och ukrainska företag. Dessa rapporter samlas in av våra partners i Tyskland (Creditreform) och i Lettland (IGK Group).

Enento Group, som UC är en del av, har valt att donera 15 000 € till Röda Korset för att ge vårt stöd till en av de organisationer som gör en stor och mycket viktig insats på plats i Ukraina. Tillsammans med våra anställda organiserar vi även en insamling för att samla in och bidra med ytterligare stöd till de utsatta i Ukraina.