Försäljningschef till UC Marknadsinformation

Känner du igen dig i UC:s  värderingar: Värdeskapande, Ansvarsfulla och Passionerade? Vill du vara med på en tillväxt- och förändringsresa av ett väletablerat och starkt varumärke? I så fall är du kanske en av UC:s nya medarbetare.

UC Marknadsinformation levererar produkter och tjänster som hjälper företag och organisationer att utveckla befintliga kunder och upptäcka nya. Syftet med tjänsterna är att öka kundernas försäljning och lönsamhet. UC Marknadsinformation är en utmanare och nytänkare inom sitt område som under de senaste åren haft en stark tillväxt och tagit marknadsandelar från sina konkurrenter. Nu befinner sig företaget på en förändringsresa mot produkter och tjänster som svarar upp mot kundernas nya behov och beteenden i en digital värld. Samtidigt finns det traditionella sättet att arbeta med direktmarknadsföring fortfarande kvar.

Rollen som Försäljningschef på UC innebär att genom coachande ledarskap utveckla försäljningen ytterligare inom området Marknadsinformation. Du leder en grupp, bestående av ett tiotal säljare där ditt fokus, utöver sedvanligt försäljnings- och personalchefsansvar, ligger på successiv förflyttning från traditionell marknadsföring till mer komplex digital försäljning- och marknadsföring och en mer konsultativ försäljningsmetodik. Du ansvarar för budgetering av intäkter och lönsamhetsuppföljning på affärer i nära samarbete med VD och chef Produkter & tjänster.

Som Försäljningschef inom UC förväntas du, genom god marknadsförståelse samt intresse för UC:s erbjudande, bidra till utvecklingen av både produkter och tjänster inom Marknadsinformation. I ditt egna försäljningsarbete har du unika förutsättningar att utveckla dina kunders affärer – du har tillgång till stora mängder information om privatpersoner och företag i kombination med överlägsna analystjänster, vilket ger dig ett mycket starkt erbjudande. Dina kunder är verksamma inom olika branscher men främst inom Bank. Det de har gemensamt är att de har stora kunddatabaser som, med hjälp av UC Marknadsinformations tjänster, har potential att generera ytterligare försäljning.

Du sitter med i ledningsgruppen för UC Marknadsinformation och rapporterar till VD.

Vi söker dig som brinner för försäljning och ledarskap. Du har minst tre års erfarenhet av att leda och utveckla säljare – där ditt coachande och inspirerande ledarskap utgör ett par av dina framgångsfaktorer som ledare. Du har egen erfarenhet av uppsökande försäljning, självklart med goda resultat, och är van att arbeta med komplexa affärer. Du är van att arbeta långsiktigt och har stor erfarenhet av att driva affärer där säljprocesserna sträcker sig över längre tid. Du är en inlyssnande relationsbyggare med mycket energi och ett strukturerat arbetssätt.

Du kan med lätthet föra dialog med kund kring marknads- och försäljningsprocesser, databaser, CRM och analys. Du besitter en tydlig egen drivkraft och motiveras av möjligheten att få arbeta som Försäljningschef inom en koncern där tillväxt, utveckling och nytänkande står högt på agendan.

Du erbjuds en mycket intressant möjlighet, att i rollen som Försäljningschef vidareutveckla UC Marknadsinformation och dess säljkår och därmed spela en av nyckelrollerna i företagets fortsatta utveckling.

Är du den vi söker? Sänd in dina ansökningshandlingar via denna länk, urval sker löpande – intervjuer kommer hållas under senare delen av augusti. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Made for Sales, rekryteringskonsult Karin Hult Fryklund på 073-779 52 49.

Vi är UC. Sveriges ledande affärs- och kreditinformationsföretag. Vi samlar in och förädlar information så att den kan användas för att företag och privatpersoner ska kunna ta säkrare affärsbeslut. Säkrare affärsbeslut leder till att våra kunder kan växa. Och ju mer de växer, desto större kan de drömma.

Sedan 1977 erbjuder vi miljontals kunder beslutsunderlag genom förädlad affärsinformation och kompletta kreditupplysningar. Våra kunder är både företag, offentlig sektor och privatpersoner. UC-koncernen består av UC allabolag AB, UC Affärsfakta AB, UC Marknadsinformation AB och UC Bostadsvärdering AB. Tillsammans samverkar våra bolag för synergier som ger smartare tjänster och större fördelar för kunden. Samtliga med målet att skapa säkrare affärsbeslut och större drömmar.

UC omsätter cirka 700 miljoner kronor och har drygt 300 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro och Östersund.