Rådgivning och konsultstöd har gett Hjärt-Lungfonden djupare kundinsikt

Hjärt-Lungfonden är en insamlingsorganisation som samlar in och fördelar pengar till speciellt utvald svensk hjärt- och lungforskning i världsklass. Inledningsvis startades organisationen som Svenska Nationalföreningen mot Tuberkulos med målet att besegra sjukdomen. När det med hjälp av skänkta medel och framstående forskningsinsatser lyckades, flyttades fokus till att besegra hjärt- och lungsjukdomar, en av vår tids största folksjukdomar.

Kristina Sparreljung är generalsekreterare för Hjärt-Lungfonden. UC har under flera år varit en nära partner till Hjärt-Lungfonden i deras kampanjarbete.

– Med UCs hjälp har vi över tid optimerat vår prospektbearbetning genom att göra analyser som gett oss bättre insikt om våra kunder. Något som har gjort det möjligt att få bättre utväxling av våra kampanjer med mindre medel. UC är en viktig partner i vårt arbete att nå ut till fler givare för att samla in mer medel att använda till forskning, och nå rätt målgrupp utan att slösa pengar på onödiga utskick till följd av returer, dubbletter, avlidna och avflyttade. Vi vill förvalta de pengar vi får på bästa sätt och optimera våra kampanjer så att vi inte skjuter blint utan får bästa möjliga utväxling, säger Kristina Sparreljung, Generalsekreterare Hjärt-Lungfonden.

Med UCs hjälp har vi över tid optimerat vår prospektbearbetning genom att göra analyser som gett oss bättre insikt om våra kunder

Kristina Sparreljung, Generalsekreterare

Hjärt-Lungfonden

Kontakta våra experter

Rickard Andersson

Rickard Andersson

Seniorkonsult

Rickard tillhör UCs konsultteam där han hjälper kunder med att optimera livstidsvärdet på sina kunder och kundstockar. Hans favorituttryck är ”Den dagen du slutar vilja utvecklas – den dagen slutar du att vara bra”. Privat är han tvåbarnspappa med djupt engagemang i barnens idrott, men även aktiv hockeyspelare själv.
08-670 90 54 rickard.andersson@uc.se
Kundservice

Kundservice

08-670 90 00 info@uc.se